ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η COSCO Shipping παραγγέλνει πλοία LNG για $554 εκατ.

18:21 - 13 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Η COSCO Shipping παραγγέλνει πλοία LNG για $554 εκατ.
Η ναυτιλιακή εταιρεία της Κίνας COSCO Shipping Energy Transportation Co. παρήγγειλε τρία πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από την επίσης κινέζικη Hudong-Zhonghua Shipbuilding, της China Shipbuilding Trading.

Όπως έγινε γνωστό, η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε στις 7 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει την κατασκευή τριών, μεγάλης κλίμακας, πλοίων μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 174.000 cbm.

Σύμφωνα με τη ναυπηγική σύμβαση, η συμβατική τιμή κάθε πλοίου είναι περίπου 185 εκατομμύρια δολάρια και η συνολική τιμή των τριών πλοίων είναι περίπου 554 εκατομμύρια δολάρια. Η αγορά θα χρηματοδοτηθεί μέσω τραπεζικών δανείων κατά 80% και περίπου 20% από υπάρχοντες πόρους.

Τα εν λόγω πλοία έχουν προγραμματιστεί για παράδοση τον Σεπτέμβριο του 2024, τον Δεκέμβριο του 2024 και τον Μάρτιο του 2025, αντίστοιχα.

Η παραγγελία αποτελεί μέρος μιας δεύτερης φάσης έργου στο πλαίσιο του οποίου η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει τον στόλο των πλοίων μεταφοράς LNG. Πέρυσι, η COSCO Energy με τον ενεργειακό κολοσσό China National Petroleum Corporation (CNPC) έκανε παραγγελία για τρία πλοία μεταφοράς LNG στο ίδιο ναυπηγείο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.