ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στα σκαριά» ο πρώτος στόλος μικρών αποστάσεων με αμμωνία

22:00 - 20 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
«Στα σκαριά» ο πρώτος στόλος μικρών αποστάσεων με αμμωνία
Η startup Viridis Bulk Carriers και οι εταίροι της κοινοπραξίας έχουν προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση μιας υπηρεσίας μεταφοράς μικρών αποστάσεων χωρίς άνθρακα που περιλαμβάνει φορτία, πλοία και logistics καυσίμων ως μέρος του έργου που ονομάζεται FlexBulk.

Το έργο έχει βραβευτεί με 13,75 εκατομμύρια NOK (1,5 εκατομμύρια δολάρια) σε αναπτυξιακή χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Norwegian Pilot-E, μια συνεργασία μεταξύ του Norwegian Research Council, Innovation Norway και ENOVA, που έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη νέων θαλάσσιων έργων από το στάδιο της ιδέας έως την πλήρη υλοποίηση . Η αξία δεν περιλαμβάνει ακόμη την επενδυτική επιχορήγηση από την ENOVA.

«Αυτό το βραβείο αποτελεί αναγνώριση του οράματός μας και σηματοδοτεί ένα ορόσημο στη δέσμευσή μας για μια φιλική προς το περιβάλλον ανανέωση του στόλου. Μέσω του έργου μας FlexBulk, θα κατασκευάσουμε τον πρώτο στόλο μικρών αποστάσεων στον κόσμο με βάση την αμμωνία ως καύσιμο», υποστήριξε ο Espen Nordstrøm της Viridis Bulk Carriers/Navigare Logistics.

Η Viridis είπε ότι η πλατφόρμα πλοίων της είναι άμεσα εφαρμόσιμη σε περισσότερα από 3.000 πλοία στην Ευρώπη και έμμεσα εφαρμόζεται στα περισσότερα άλλα ναυτιλιακά τμήματα. Στόχος είναι να γίνουν οι πρώτες παραγγελίες σε ναυπηγεία μέχρι το τέλος του 2022, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2024 ή το 2025.

Η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με επτά ναυλωτές που λέγεται ότι έχουν υποκείμενο όγκο φορτίου χύδην μικρών αποστάσεων 20 εκατομμυρίων τόνων σε περισσότερες από 5.000 αποστολές ετησίως, ίσο με 100 πλοία σε λειτουργία. Οι Elkem, Yara, Franzefoss Minerals, Vestkorn, Saltimport, Viken AT Market και Biomar έχουν εγγραφεί για να βρουν τις καλύτερες συνέργειες για τη βελτιστοποίηση της εμπορίας των πλοίων Viridis.

Το έργο Flexbulk συνδέεται επίσης στενά με το έργο «Δίκτυο ανεφοδιασμού καυσίμων αμμωνίας» το οποίο έλαβε 89 εκατομμύρια NOK από το πρόγραμμα Νορβηγικής Πράσινης Πλατφόρμας νωρίτερα φέτος.

Ο André Risholm της Viridis Bulk Carriers/Amon Maritime πρόσθεσε ότι η εταιρεία είναι βέβαιη ότι η επιχορήγηση Pilot-E από τη νορβηγική κυβέρνηση θα αποδειχθεί σημαντικός παράγοντας επιτυχίας για την τοποθέτηση των πρώτων φορτηγών πλοίων που κινούνται με αμμωνία στο νερό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.