ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Maersk εξαγοράζει την LF Logistics για 3,6 δισ. δολάρια

21:08 - 23 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Η Maersk εξαγοράζει την LF Logistics για 3,6 δισ. δολάρια
H A.P. Moller -Maersk έχει εξασφαλίσει έναν από τους στόχους της να ξοδέψει μερικά από τα δισεκατομμύρια που κέρδισε κατά τη διάρκεια του έτους ρεκόρ της ναυτιλίας εμπορευματοκιβωτίων.

Η δανική εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της LF Logistics που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, με 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, οδηγώντας τη Maersk ένα βήμα πιο κοντά από την ομολογημένη εταιρική της πορεία για να γίνει εταιρεία ολοκλήρωσης logistics. Μάλιστα, οι εικασίες είναι έντονες ότι μια δεύτερη μεγάλη εξαγορά θα σφραγιστεί από τη Maersk σύντομα.

«Η απόκτηση της LF Logistics είναι ένα σημαντικό και πραγματικά στρατηγικό ορόσημο στο ταξίδι μας να γίνουμε ο παγκόσμιος παίκτης της εφοδιαστικής εμπορευματοκιβωτίων, μια παγκόσμια εταιρεία logistics που παρέχει ψηφιακά ενεργοποιημένες λύσεις εφοδιαστικής από άκρο σε άκρο που βασίζονται στον έλεγχο κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων», σχολίασε ο Soren Skou, Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk.

Η Maersk θα προσθέσει 223 αποθήκες στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό εγκαταστάσεων σε 549 παγκοσμίως, με συνολική έκταση 9,5 εκατομμύρια τ.μ.

Η LF Logistics ειδικεύεται σε λύσεις διανομής B2B (business to business) και B2C (business to consumer) στο λιανικό, το χονδρικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Είναι μια ιδιωτική εταιρεία της Li & Fung (78,3%) και της Temasek Holdings (21,7%).

Ως μέρος της συναλλαγής για την απόκτηση της LF Logistics, η Maersk έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με τη Li & Fung για την ανάπτυξη μιας σειράς ολοκληρωμένων υπηρεσιών παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού, με τη Li & Fung να επικεντρώνεται στην προγενέστερη αλυσίδα εφοδιασμού και τη Maersk να επικεντρώνεται στην επερχόμενη εφοδιαστική αλυσίδα.

Τον περασμένο μήνα, η Maersk, αναβάθμισε το παιχνίδι της στις αεροπορικές μεταφορές, αγοράζοντας τη γερμανική εταιρεία μεταφοράς εμπορευμάτων Senator International καθώς και επεκτείνοντας τον στόλο αεροπορικών φορτηγών της κατά πέντε αεροπλάνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.