ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Έτοιμες να γίνουν οι κορυφαίοι εξαγωγείς LNG παγκοσμίως

23:29 - 23 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
ΗΠΑ: Έτοιμες να γίνουν οι κορυφαίοι εξαγωγείς LNG παγκοσμίως
Η Venture Global LNG και η CNOOC Gas & Power Group, μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), ανακοίνωσαν την εκτέλεση 20ετούς συμφωνίας πώλησης και αγοράς (SPA).

Αυτή σηματοδοτεί την πρώτη συμφωνία προμήθειας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) που υπέγραψε ένας εξαγωγέας των ΗΠΑ με την CNOOC, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα LNG της Κίνας.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Venture Global θα προμηθεύει 2 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως σε δωρεάν βάση επί του πλοίου (FOB) από τις εγκαταστάσεις εξαγωγής Plaquemines LNG, στο Plaquemines Parish της Λουιζιάνα. Επιπλέον, η CNOOC Gas & Power θα αγοράσει 1,5 εκατομμύρια τόνους LNG από τις εγκαταστάσεις LNG Calcasieu Pass της Venture Global για μικρότερη διάρκεια.

Ένα πρόσφατο ερευνητικό σημείωμα από την επενδυτική τράπεζα Evercore, χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Διεθνή Οργάνωση Ενέργειας (IEA), δείχνει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πλέον σε καλό δρόμο για να είναι οι κορυφαίοι εξαγωγείς LNG στον κόσμο μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

«Ο κύριος προορισμός εξαγωγής για την παραγωγή LNG των ΗΠΑ είναι η Ανατολική Ασία, η οποία έχει διπλάσια απόσταση από την Ευρώπη και αντιπροσωπεύει επίσης πολύ μεγαλύτερα ταξίδια από τις εξαγωγές LNG Αυστραλίας/Κατάρ ή ακόμα και από τις θαλάσσιες εξαγωγές LNG της Ρωσίας στην Ασία. Έτσι, ό,τι είναι καλό για τους εξαγωγείς LNG των ΗΠΑ είναι καλό για τους παγκόσμιους ναύλους πλοίων LNG», επεσήμανε η Evercore.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.