ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η TotalEnergies υπογράφει συμφωνίες LNG με το Ομάν

21:00 - 24 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Η TotalEnergies υπογράφει συμφωνίες LNG με το Ομάν
Η γαλλική εταιρεία ενέργειας TotalEnergies υπέγραψε μια σειρά συμφωνιών με το Σουλτανάτο του Ομάν για την ανάπτυξη έργων φυσικού αερίου χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης LNG της Marsa.

Στο Ομάν, η TotalEnergies παράγει LNG μέσω της συμμετοχής της στο συγκρότημα υγροποίησης LNG/Qalhat LNG της χώρας. Έχει συνολική χωρητικότητα 10,5 μετρικούς τόνους ετησίως.

Αυτή η σειρά συμφωνιών για τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόρων φυσικού αερίου του Ομάν περιλαμβάνει τα ακόλουθα.

Πρώτον, η ίδρυση της Marsa LNG. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εταιρεία μεταξύ της TotalEnergies (80%) και της Oman National Oil Company, OQ (20%). Η Marsa LNG θα παράγει φυσικό αέριο από την περιοχή 10. Το πιο σημαντικό, έχει ως στόχο να αναπτύξει στη συνέχεια ένα εργοστάσιο LNG χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια θα τροφοδοτήσει τη μονάδα για την παραγωγή LNG για καύσιμα.

Δεύτερον, τα μέρη υπέγραψαν συμφωνία παραχώρησης για την περιοχή 10. Πρόκειται για την ανάπτυξη και παραγωγή φυσικού αερίου από αυτή την περιοχή. Η Marsa LNG θα κατέχει ποσοστό 33,19 τοις εκατό στο εν λόγω μέρος, μαζί με τους εταίρους της OQ και Shell Integrated Gas Oman (διαχειριστής). Τέλος, υπέγραψαν συμφωνία πώλησης φυσικού αερίου. Στο πλαίσιο αυτό, η Marsa LNG θα πουλά φυσικό αέριο στην κυβέρνηση του Ομάν, για διάρκεια 18 ετών ή μέχρι την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση (…) να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δραστηριότητές μας στη χώρα, ενώ συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα της με πιο βιώσιμο τρόπο», δήλωσε ο Laurent Vivier από την TotalEnergies.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.