ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Cosco: Υπό κατασκευή ο πρώτος έξυπνος τερματικός μηδενικού άνθρακα

17:53 - 03 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Cosco: Υπό κατασκευή ο πρώτος έξυπνος τερματικός μηδενικού άνθρακα
Στις 15 Δεκεμβρίου, το πρώτο έξυπνο σύστημα πράσινης ενέργειας στον κόσμο για τερματικό σταθμό μηδενικών εκπομπών άνθρακα, συνδέθηκε επιτυχώς στο δίκτυο στο δεύτερο τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του κινέζικου λιμανιού της Tianjin, δήλωσε η COSCO SHIPPING Tianjin.

Σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς τερματικούς, ο συγκεκριμένος τροφοδοτείται από αιολική και φωτοβολταϊκή ενέργεια, επιτυγχάνοντας μηδενικές εκπομπές άνθρακα στην κατανάλωση και την παραγωγή ενέργειας.

Η COSCO SHIPPING Tianjin είναι ο πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων, επενδυτής έργων και διαχειριστής του έξυπνου τερματικού μηδενικού άνθρακα.

Η COSCO SHIPPING Tianjin Goldwind New Energy, μια κοινοπραξία μεταξύ της COSCO και της Goldwind, παρείχε λύσεις «μηδενικού άνθρακα» για τον έξυπνο τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Section C του λιμανιού Tianjin, πραγματοποιώντας 100% αυτάρκεια στην παροχή καθαρής ενέργειας για τον τερματικό σταθμό.

Η Φάση I του Έργου Smart Green Energy System Terminal Section C του λιμανιού της Tianjin περιλαμβάνει δύο κατανεμημένες ανεμογεννήτριες ισχύος 4,5 MW, οι οποίες αναμένεται να παράγουν 23,3 εκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως και να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα κατά 20.600 τόνους ετησίως, συμβάλλοντας στην επίτευξη 100% αυτοεξυπηρέτησης σε κατανάλωση ενέργειας και μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε όλη τη φάση.

Επιπλέον, το υπό κατασκευή φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 1,4 MW αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο στα μέσα Ιανουαρίου 2022.

Οι δύο πλευρές στοχεύουν να εμβαθύνουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στην κατασκευή της Φάσης ΙΙ του έργου για την ανάπτυξη αιολικής ενέργειας και σε άλλα νέα ενεργειακά έργα για την υποστήριξη των προσπαθειών για την κατασκευή έξυπνων τερματικών μηδενικών εκπομπών άνθρακα στο λιμάνι Tianjin.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:56 - 03 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.