ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Maran Gas: Νέα παραγγελία $420 εκατ. για πλοία μεταφοράς LNG

14:28 - 07 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Maran Gas: Νέα παραγγελία $420 εκατ. για πλοία μεταφοράς LNG
Η νοτιοκορεάτικη ναυπηγική εταιρεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) έλαβε παραγγελία για δύο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Maran Gas Maritime.

Η παραγγελία, αξίας 502,1 δισεκατομμυρίων KRW (περίπου 419,6 εκατομμύρια δολάρια), είναι τα πλοία επιλογής του συμβολαίου από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Εξασφαλίζοντας την πρώτη της παραγγελία στις αρχές του 2022, η DSME θα κατασκευάσει δύο μεγάλα πλοία μεταφοράς LNG χωρητικότητας 174.000 cbm στο Okpo Shipyard. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στον ιδιοκτήτη το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρα πρόωσης διπλού καυσίμου (ME-GI) και ένα πιο προηγμένο σύστημα διαχείρισης αερίων για συμμόρφωση με τους αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

«Καταφέραμε να κερδίσουμε την πρώτη παραγγελία περίπου δέκα ημέρες νωρίτερα από πέρυσι, που ήταν μια χρονιά με άνθηση, επομένως οι προοπτικές για φέτος είναι επίσης θετικές», δήλωσε αξιωματούχος της DSME.

Η Maran Gas Maritime είναι θυγατρική του Ομίλου Αγγελικούση, της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας στην Ελλάδα. Ο όμιλος λέγεται ότι είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της DSME, έχοντας παραγγείλει 114 πλοία από την πρώτη σύμβαση το 1994.

Η πρόεδρος της εταιρείας Μαρία Αγγελικούση, η οποία ανέλαβε καθήκοντα πέρυσι, ανέθεσε το πρώτο της πλοίο προς κατασκευή στην DSME τον περασμένο Νοέμβριο και άσκησε την επιλογή σε σύντομο χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνοντας έτσι την εμπιστοσύνη στην τεχνολογία της DSME, είπε η ναυπηγική εταιρεία.

Υπενθυμίζουμε ότι η παραγγελία πλοίων, αξίας 411 εκατομμυρίων δολαρίων, περιελάβανε δύο πλοία μεταφοράς LNG χωρητικότητας 174.000 cbm, εξοπλισμένα με κινητήρα πρόωσης διπλού καυσίμου και προηγμένο σύστημα επαναυγροποίησης. Τα φιλικά προς το περιβάλλον πλοία πρόκειται να παραδοθούν έως το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.