ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφόρηση στο λιμάνι της Νέας Υόρκης- Νιου Τζέρσεϊ λόγω Covid

13:57 - 11 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Συμφόρηση στο λιμάνι της Νέας Υόρκης- Νιου Τζέρσεϊ λόγω Covid
Το λιμάνι της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ έχει πληγεί από κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της αύξησης του αριθμού των λιμενικών εργαζομένων που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω Covid-19.

«Έχουμε δει μια απότομη αύξηση στον αριθμό των εργαζομένων που μπαίνουν σε καραντίνα», είπε ο διευθυντής της Αρχής του Λιμένα της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ, Σαμ Ρούντα, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της λιμενικής αρχής, ο μέσος χρόνος αναμονής για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι είχε αυξηθεί σε 4,75 ημέρες την τελευταία εβδομάδα του 2021 σε σύγκριση με 1,6 ημέρες ως μέσος όρος για το έτος. Ο αριθμός των φορτωτών πλοίων που δεν ήταν διαθέσιμοι για εργασία αναφέρθηκε ότι ήταν περίπου 350 την ημέρα.

Από τις 7 Ιανουαρίου, η λιμενική αρχή είπε ότι 11 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων βρίσκονταν επί του παρόντος σε άγκυρα και περιμένουν να πάνε στους τερματικούς σταθμούς της. Δύο από τα πλοία ανέμεναν από την 1η Ιανουαρίου.

Το λιμάνι έχει σημειώσει σημαντική αύξηση σε όγκους φορτίου κατά το προ-πανδημικό έτος 2019 με τη διακίνηση 8,12 εκατ. teu έως το τέλος Νοεμβρίου 2021, έναντι 7,47 εκατ. teu για ολόκληρο το 2019.

Σε σύγκριση με τα λιμάνια πύλης της δυτικής ακτής των ΗΠΑ του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς, το λιμάνι της ανατολικής ακτής δεν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από καθυστερήσεις και συμφόρηση πέρυσι.

Εκτός από τις καραντίνες των εργαζομένων που σχετίζονται με την Covid την περασμένη εβδομάδα, το λιμάνι σημείωσε επίσης διακοπή των εργασιών από σφοδρές χιονοθύελλες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.