ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Maersk θέτει στόχους καθαρών μηδενικών εκπομπών μια δεκαετία νωρίτερα

16:16 - 12 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Η Maersk θέτει στόχους καθαρών μηδενικών εκπομπών μια δεκαετία νωρίτερα
Η A.P. Moller - Maersk έχει επιταχύνει τους στόχους για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου το 2040, αντί για το 2050 που ήταν η αρχική φιλοδοξία, ενώ οι σχετικοί στόχοι του 2030 αναμένεται να προσφέρουν πράσινες λύσεις και μειώσεις εκπομπών ήδη αυτή τη δεκαετία.

Οι νέοι στόχοι αναμένεται να ευθυγραμμίσουν την εταιρεία με τα κριτήρια Net Zero της πρωτοβουλίας Science Based Targets (SBTi), προκειμένου να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1,5°C.

Οι στόχοι ακολουθούν επίσης προηγούμενες προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών που σχετίζονται με τον στόλο βαθέων υδάτων, καθώς καλύπτουν όλες τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές σε ολόκληρη την επιχείρηση της Maersk.

«Ως παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών logistics από άκρο σε άκρο σε όλους τους τρόπους μεταφοράς, είναι στρατηγική επιτακτική ανάγκη για τη Maersk να επεκτείνει τη φιλοδοξία των καθαρών μηδενικών εκπομπών στο συνολικό αποτύπωμα της επιχείρησης», δήλωσε ο Soren Skou, Διευθύνων Σύμβουλος της AP Moller - Maersk.

«Αυτοί οι πολύ φιλόδοξοι στόχοι σηματοδοτούν τη δέσμευσή μας στην κοινωνία και στους πολλούς πελάτες που ζητούν πράσινες αλυσίδες εφοδιασμού», πρόσθεσε ο Skou.

Για να μεγιστοποιηθεί η πρόοδος προς τις αλυσίδες εφοδιασμού με καθαρές μηδενικές εκπομπές το 2040, εισάγονται φιλόδοξοι στόχοι για το 2030 για μια σειρά πράσινων ενεργειών, προσθέτοντας λύσεις, όπως το Maersk ECO Delivery.

Στόχος τους είναι να ενισχύσουν τη Maersk ως πάροχο λύσεων πράσινης αλυσίδας εφοδιασμού, που καλύπτει επιχειρήσεις θάλασσας, αέρα, logistics και ψυχρής αλυσίδας, όπου θα χρησιμοποιηθούν πράσινες τεχνολογίες και λύσεις.

Ειδικότερα, οι στόχοι του 2030 περιλαμβάνουν μείωση 50% των εκπομπών ανά μεταφερόμενο εμπορευματοκιβώτιο στον στόλο της Maersk και μείωση 70% στις απόλυτες εκπομπές από πλήρως ελεγχόμενους τερματικούς σταθμούς, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Μάλιστα, οι δράσεις στο ναυτιλιακό κλάδο, αναμένεται να οδηγήσουν απόλυτες μειώσεις των εκπομπών μεταξύ 35% και 50%, σε σχέση με το 2020.

Όπως προτείνει η SBTi, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, η Maersk θα υπερβεί τους στόχους ευθυγράμμισης του 1,5°C και θα επενδύσει στη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου λύσεων που θα έχει ως αποτέλεσμα εξοικονόμηση περίπου πέντε εκατομμυρίων τόνων CO2 ετησίως έως το 2030.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.