ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνι της Βοστώνης: Διαχειρίστηκε το μεγαλύτερο containership στην ιστορία του

11:53 - 19 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Λιμάνι της Βοστώνης: Διαχειρίστηκε το μεγαλύτερο containership στην ιστορία του
Το Conley Container Terminal χειρίστηκε το Ever Fortune της ναυτιλιακής εταιρείας Evergreen, το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει καταπλεύσει ποτέ στο λιμάνι της Βοστώνης, στις 16 Ιανουαρίου.

Το λιμάνι της Βοστώνης ανέφερε ότι η άφιξη του πλοίου, χωρητικότητας 11.850 TEU αντικατοπτρίζει την επένδυσή του ύψους 850 εκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του τερματικού σταθμού Conley και τη βυθοκόρηση του λιμανιού της Βοστώνης, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης τριών μεγάλων γερανών από πλοίο σε ακτή και ενός νέου αγκυροβολίου βαθέων υδάτων.

Το Conley Terminal, η μοναδική πύλη εμπορευματοκιβωτίων πλήρους εξυπηρέτησης της Νέας Αγγλίας, είναι πλέον κατάλληλη για να εξυπηρετεί μεγαλύτερα πλοία, με μεταφορική ικανότητα άνω των 14.000 TEU, σύμφωνα με δήλωση.

«Η υποδομή μας ανοίγει πλέον νέες ευκαιρίες για τους πελάτες μας να αποστέλλουν περισσότερα προϊόντα και να κάνουν παγκόσμιες συνδέσεις που προηγουμένως δεν ήταν δυνατές», σχολίασε ο διευθυντής λιμένων της Massachusetts Port Authority (Massport), Mike Meyran.

Το πλοίο Ever Fortune, κατασκευής 2020, έχει αναχωρήσει από τη Βοστώνη και κατευθύνεται προς τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με στοιχεία από τον πάροχο παρακολούθησης πλοίων Marine Traffic.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.