ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Danaos: Συμφωνία ναύλωσης 11 πλοίων και πώληση 2 containerships

18:06 - 19 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Danaos: Συμφωνία ναύλωσης 11 πλοίων και πώληση 2 containerships
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Danaos Corporation έχει συνάψει νέες συμφωνίες ναύλωσης για έντεκα πλοία της καθώς και συμφωνία για την πώληση άλλων δύο.

Τα έντεκα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που κυμαίνονται μεταξύ χωρητικότητας 2.500 και 10.000 TEU, θα ναυλωθούν σε ανώνυμες εταιρείες τακτικών γραμμών.

Οι ναυλώσεις, οι οποίες έχουν μέση σταθμισμένη διάρκεια σύμβασης 4,7 ετών, ξεκινούν με τη λήξη των υφιστάμενων ναυλώσεων των πλοίων μεταξύ Φεβρουαρίου 2022 και Απριλίου 2023 και επεκτείνονται έως τον Μάιο του 2028.

Οι νέες ναυλώσεις αυξάνουν τα έσοδα από τα συμφωνημένα συμβόλαια ναυλώσεων της εταιρείας κατά περίπου 870 εκατομμύρια δολάρια ή κατά περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια σε συμβάσεις EBITDA.

Η εταιρεία έχει επίσης συνάψει συμφωνία για την πώληση δύο πλοίων χωρητικότητας 6.422 TEU ηλικίας 20 ετών για συνολική αξία 130 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στον αγοραστή τους τον Νοέμβριο του 2022.

Η Danaos απέκτησε αυτά τα δύο πλοία ως μέρος της ενοποίησης της Gemini Shipholdings Corporation την 1η Ιουλίου 2021, με εκτιμώμενη αξία 73 εκατομμυρίων δολαρίων και αναμένει να σημειώσει υγιή κέρδη όταν ολοκληρωθεί η πώληση.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεχή βελτίωση της απόδοσης μας από μια σειρά με πολυετείς ναυλώσεις για 11 από τα πλοία μας και την κερδοφόρα πώληση δύο παλαιότερων πλοίων», σχολίασε ο Δρ. Ιωάννης Κούστας, Διευθύνων Σύμβουλος της Danaos.

«Το συνδυασμένο αποτέλεσμα είναι έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια από συμβατική αύξηση εσόδων και έσοδα από πωλήσεις. Αυτές οι συναλλαγές βελτιώνουν σημαντικά τη ρευστότητα και την ορατότητα των ταμειακών ροών μας για τα επόμενα αρκετά χρόνια και ενισχύουν περαιτέρω τον ισολογισμό μας», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.