ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Maersk Tankers εγκαινιάζει κόμβο απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές

14:22 - 21 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Η Maersk Tankers εγκαινιάζει κόμβο απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές
Η Maersk Tankers δημιουργεί έναν κόμβο γνώσης που εστιάζει στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Ο κόμβος θα συγκεντρώσει πληροφορίες και θα δημιουργήσει λύσεις για να βοηθήσει τους πλοιοκτήτες και τους πελάτες φορτίου να μειώσουν τις εκπομπές.

Ο κόμβος απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές θα συγκεντρώσει εμπειρογνώμονες, πλοιοκτήτες, πελάτες φορτίου και άλλους ενδιαφερόμενους για να αναπτύξουν μια σειρά λύσεων που θα μειώσουν τις εκπομπές από τις αλυσίδες εφοδιασμού των πελατών φορτίου και τις λειτουργίες των πλοιοκτητών. Θα συγκεντρώσει και θα μοιραστεί εξωτερικές και εσωτερικές πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς και τις εξελίξεις στην απελευθέρωση του άνθρακα από τη ναυτιλία με δεξαμενόπλοια και θα παρέχει διαφάνεια εκπομπών στη μεταφορά φορτίων.

«Υπάρχει άμεση ανάγκη η ναυτιλία να αλλάξει την τροχιά εκπομπών της. Ο κόμβος απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας να δημιουργήσουμε μια πιο βιώσιμη διαδρομή για τη ναυτιλία μέσω συνεργασίας σε ολόκληρο τον κλάδο», λέει ο Christian M. Ingerslev, Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk Tankers.

Επικεφαλής του κόμβου θα είναι ο Frederik Pind, Επικεφαλής Απαλλαγής από Άνθρακα στη Maersk Tankers, και θα στελεχώνεται από μια εξειδικευμένη, διεπιστημονική ομάδα. Θα συνεργαστούν με εξωτερικούς και εσωτερικούς ενδιαφερόμενους για να υποστηρίξουν τη δημιουργία εμπορικών και ρυθμιστικών μέσων για τη μείωση των εκπομπών. Η ομάδα είναι «αγκυροβολημένη» στο εμπορικό τμήμα της Maersk Tankers.

«Οι πλοιοκτήτες πρέπει να αντιμετωπίσουν πολύπλοκες ρυθμιστικές απαιτήσεις και την αλλαγή της ζήτησης των πελατών που απορρέουν από την ανάγκη απαλλαγής από τον άνθρακα της ναυτιλίας. Με τον κόμβο, συγκεντρώνουμε τους ενδιαφερόμενους για να χρησιμοποιήσουμε τη συνδυασμένη τεχνογνωσία μας για να απλοποιήσουμε, να παρέχουμε διαφάνεια και να δημιουργήσουμε νέες λύσεις που θα βοηθήσουν τόσο τους πλοιοκτήτες όσο και τους πελάτες φορτίου να μειώσουν τις εκπομπές», λέει η Eva Birgitte Bisgaard, Chief Commercial Officer της Maersk Tankers.

Ο κόμβος απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, ο οποίος θα έρχεται σε επαφή με εξωτερικούς ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων παγκόσμιων ενώσεων που εργάζονται για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της ναυτιλίας, αναμένεται να δημιουργηθεί πλήρως κατά τους επόμενους μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.