ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Safe Bulkers: Αποκτά νέο πλοίο αξίας 33,8 εκατομμυρίων δολαρίων

13:30 - 26 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Safe Bulkers: Αποκτά νέο πλοίο αξίας 33,8 εκατομμυρίων δολαρίων
Η ναυτιλιακή εταιρεία Safe Bulkers, Inc., διεθνής πάροχος υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών ξηρού χύδην φορτίου, ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση ιαπωνικού πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.
Το πλοίο είναι χωρητικότητας 181.000 dwt, κατασκευής 2014 και κατηγορίας Capesize.

Θα ονομαστεί MV Maria και αναμένεται να παραδοθεί εντός του Φεβρουαρίου 2022. Το πλοίο θα αποκτηθεί με τιμή αγοράς 33,8 εκατομμυρίων δολαρίων και θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά αποθέματα της Εταιρείας.

Ο Δρ. Λουκάς Μπαρμπάρης, Πρόεδρος της Εταιρείας σχολίασε: «Αυτό θα είναι το έκτο Cape μας και το 40ο πλοίο του στόλου μας. Το MV Maria είναι αδελφό πλοίο με το MV Stelios Y που αποκτήσαμε πρόσφατα και αγοράστηκε, σε ανταγωνιστική τιμή όπως πιστεύουμε, αξιοποιώντας την εποχική αδυναμία της αγοράς Capesize.»

Σχετικά με την Safe Bulkers, Inc.

Η Εταιρεία μεταφέρει φορτία χύδην, ιδιαίτερα άνθρακα, σιτηρά και σιδηρομετάλλευμα, κατά μήκος παγκόσμιων ναυτιλιακών διαδρομών για μερικούς από τους μεγαλύτερους χρήστες υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς ξηρού φορτίου στον κόσμο. Οι κοινές μετοχές της Εταιρείας, οι προνομιούχες μετοχές της σειράς C και της σειράς D είναι εισηγμένες στο NYSE, όπου διαπραγματεύονται με τα σύμβολα «SB», «SB.PR.C» και «SB.PR.D», αντίστοιχα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.