ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η K Line εντάσσεται σε διεθνές think tank CCS

14:52 - 04 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Η K Line εντάσσεται σε διεθνές think tank CCS
Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Kawasaki Kisen Kaisha (K Line) εντάχθηκε σε διεθνές think tank Global CCS Institute (GCCSI) που προωθεί την παγκόσμια ανάπτυξη της τεχνολογίας δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CCS) που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση μιας κοινωνίας ουδέτερης από εκπομπές άνθρακα.

Το CCS είναι μια σειρά τεχνολογιών για τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που εκπέμπεται από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, διυλιστήρια και εργοστάσια αντί να απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα. Το δεσμευμένο CO2 στη συνέχεια εγχέεται βαθιά στο έδαφος σε μια προσεκτικά επιλεγμένη και ασφαλή τοποθεσία, όπου αποθηκεύεται.

Το CCS είναι μια τεχνολογία κλιματικής αλλαγής που μπορεί να επιτύχει σημαντικές μειώσεις εκπομπών CO2 μειώνοντας έτσι τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, κάτι που είναι το κλειδί για την υλοποίηση μιας κοινωνίας ουδέτερης από εκπομπές άνθρακα το 2050.

Η K Line προωθεί ενεργά δράσεις που σχετίζονται με την CCS. Στη δοκιμή επίδειξης ενός ενσωματωμένου συστήματος δέσμευσης CO2 πέρυσι, η K Line διαχώρισε με επιτυχία και δέσμευσε το CO2 από τα καυσαέρια που εκπέμπονται από το πλοίο για πρώτη φορά στον κόσμο.

Επιπλέον, η K Line συμμετέχει στο έργο επίδειξης για τα πλοία μεταφοράς CO2 από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Νέας Ενέργειας και Βιομηχανικής Τεχνολογίας (NEDO) και διεξάγει έρευνα και ανάπτυξη που θα συμβάλει στη μεταφορά CO2 σε μεγάλες αποστάσεις και μεγάλης κλίμακας στο μέλλον.

Ένα πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου CO2 για τη δοκιμή επίδειξης πρόκειται να κατασκευαστεί ως το πρώτο πλοίο επίδειξης στον κόσμο για το έργο CCUS.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:53 - 04 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.