ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγαθήριο containership προσάραξε στα ανοιχτά του Bremerhaven

15:55 - 04 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Μεγαθήριο containership προσάραξε στα ανοιχτά του Bremerhaven
Ένα εξαιρετικά μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που εκμεταλλεύεται ο δανικός ναυτιλιακός κολοσσός AP Moller-Maersk προσάραξε κοντά στο λιμάνι του Bremerhaven της Γερμανίας.

Το πλοίο χωρητικότητας 20.000 teu , με δανέζικη σημαία, Mumbai Maersk και έτος κατασκευής το 2018 δηλώθηκε ως προσαραγμένο το βράδυ της Τετάρτης από την Κεντρική Διοίκηση Θαλάσσιων Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (CCME) της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τη CCME, το γιγάντιο πλοίο προσάραξε στις εκβολές του ποταμού Weser καθώς κατευθυνόταν προς το γερμανικό λιμάνι Bremerhaven από την Ολλανδία.

Ανέφερε ότι τα πλοία πολλαπλών χρήσεων Neuwerk και Mellum, καθώς και άλλα 5 ρυμουλκά, έλαβαν εντολή να βοηθήσουν το Mumbai Maersk.

Σε μια δήλωση, η Maersk Line είπε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στις 2 Φεβρουαρίου γύρω στις 23:00 CET, το Mumbai Maersk προσάραξε έξω από το Bremerhaven της Γερμανίας. Όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές, δεν υπάρχει ρύπανση και κανένα σημάδι παραβίασης του κύτους. Το πλοίο βρίσκεται στο έδαφος σε ένα ρηχό τμήμα και η είσοδος στο λιμάνι δεν εμποδίζεται».

Οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού βυθίστηκαν σε χάος τον Μάρτιο, όταν το Ever Given χωρητικότητας 20.000 teu (κατασκευής 2018) προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ, κλείνοντας την πλωτή οδό για έξι ημέρες.

Το 2016, το CSCL Indian Ocean χωρητικότητας 19.000 teu (κατασκευής 2015) προσάραξε στον ποταμό Έλβα, εμποδίζοντας την πλωτή οδό για μέρες.

Ένα χρόνο αργότερα, το CSCL Jupiter των 14.000 teu (κατασκευής 2011) προσάραξε στην Αμβέρσα διαταράσσοντας το λιμάνι για ώρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.