ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ICS για Μπαχάμες: Πολιτεία σημαίας με κορυφαίες επιδόσεις

11:28 - 05 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
ICS για Μπαχάμες: Πολιτεία σημαίας με κορυφαίες επιδόσεις
Οι Μπαχάμες έχουν επιβεβαιωθεί ως κράτος σημαίας με κορυφαίες επιδόσεις, επιτυγχάνοντας θετικές βαθμολογίες και στις 19 κατηγορίες του Πίνακα Επιδόσεων Κρατών Σημαίας 2020-21 του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS).

Στην τελευταία έκθεση του ICS, οι Μπαχάμες σημείωσαν υψηλή βαθμολογία για τα αρχεία του Λιμενικού Ελέγχου των πλοίων που φέρουν τη σημαία Μπαχάμες, την επικύρωση των συμβάσεων, τις αναφορές σχετικά με το πλήρωμα και την εκπαίδευση, την ηλικία του στόλου και τη συμμετοχή σε συναντήσεις του ΙΜΟ.

Πρέπει να σημειωθεί πως ενώ οι Μπαχάμες είχαν υψηλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς, άλλες πολιτείες σημαίας παρείχαν λιγότερες αναφορές για την ευημερία των ναυτικών μεταξύ 2020 και 2021 – μια τάση που οφείλεται σύμφωνα με το ICS στην πανδημία.

Μόνο το 42,9% από τις 2.004 εκθέσεις που ζήτησε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) από τις κυβερνήσεις το 2021 εγκρίθηκαν, σημαντικά χαμηλότερο από το ποσοστό υποβολής εκθέσεων που ήταν 70,7% το προηγούμενο έτος.

«Ο φετινός πίνακας υπογραμμίζει μια πτώση των επιπέδων αναφοράς για την κατάσταση των εθνικών προτύπων εργασίας της ΔΟΕ, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας του 2006 (MLC), υπογραμμίζοντας τις σοβαρές διοικητικές πιέσεις της πανδημίας και τη συνεχιζόμενη «κρίση αλλαγής πληρώματος» σε ναυτικούς, κυβερνήσεις και τη βιομηχανία εξίσου», ανέφερε η δήλωση της ICS.

«Το κριτήριο του πίνακα για την αξιολόγηση των εκθέσεων των κρατών σημαίας σχετικά με τα πρότυπα εργασίας της ΔΟΕ, συμπεριλαμβανομένου του MLC, αποκάλυψε μείωση 6 ποσοστιαίων μονάδων όσον αφορά την επιτυχή εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους από τα κράτη σημαίας».

Οι πλοιοκτήτες και οι φορείς εκμετάλλευσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν την έκθεση ICS για να εξετάσουν την αξιοπιστία ενός κράτους σημαίας και να ασκήσουν πίεση στα νηολόγια να κάνουν βελτιώσεις σχετικά με την ασφάλεια στη θάλασσα, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την παροχή στους ναυτικούς αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και διαβίωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.