ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνι Όκλαντ: Στόχος να γίνει «έξυπνο», με μηδενικές εκπομπές ρύπων

16:49 - 07 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Λιμάνι Όκλαντ: Στόχος να γίνει «έξυπνο», με μηδενικές εκπομπές ρύπων
Τα σχέδια για επενδύσεις σε ένα ανανεωμένο, «έξυπνο» λιμάνι με μηδενικές εκπομπές ρύπων αποκάλυψε ο εκτελεστικός διευθυντής του Λιμανιού του Όκλαντ, Ντάνι Γουάν.

«Στόχος για το 2022 είναι να επενδύσουμε και να σχεδιάσουμε ένα μέλλον που δεν είναι αυτό που ήταν, αλλά που βελτιώνεται σε σχέση με το παρελθόν», δήλωσε ο Γουάν στην ετήσια ομιλία του για το State of the Port νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι επενδύσεις στοχεύουν:

- Στην ανάπτυξη ενός λιμανιού που στηρίζει την περιφερειακή οικονομία

- Στη διάθεση περισσότερων επιλογών ψυχαγωγίας και αξιοθέατα στην προκυμαία του Όκλαντ και στη βελτιωμένη πρόσβαση στα παράκτια πάρκα του λιμανιού.

- Στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου του Όκλαντ

«Πρέπει να κάνουμε όλα τα παραπάνω κάνοντας πραγματικότητα την τεχνολογία πράσινης ενέργειας και να εμβαθύνουμε στη δημιουργικότητά μας για να φτιάξουμε ένα λιμάνι που σέβεται το περιβαλλοντικό και το αστικό οικοσύστημα της κοινότητας στο οποίο δραστηριοποιούμαστε», επεσήμανε ο Γουάν.

Τόνισε επίσης ότι το λιμάνι του Όκλαντ έχει σημειώσει ρεκόρ όγκου εισαγωγών εμπορευματοκιβωτίων το 2021, ενώ έφτασε επίσης σε ένα περιβαλλοντικό ορόσημο μειώνοντας τις εκπομπές ντίζελ κατά 86% σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.

Επί του παρόντος, το λιμάνι εκπονεί ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο εκμετάλλευσης γης για να φιλοξενήσει μεγαλύτερους όγκους εμπορευματοκιβωτίων. «Αποστολή μας είναι να προωθήσουμε το αποτελεσματικό εμπόριο, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στη διατήρηση μιας ζωντανής περιφερειακής οικονομίας, τηρώντας παράλληλα τις υποχρεώσεις για καθαρή ατμόσφαιρα και περιβάλλον», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.