ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Carnival Cruise αποσύρει και άλλα πλοία της

17:03 - 14 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Η Carnival Cruise αποσύρει και άλλα πλοία της
Συνεχίζοντας με το σχέδιο μείωσης της παλαιότερης και λιγότερο παραγωγικής χωρητικότητας, η Carnival Cruise Line ανακοίνωσε σχέδια για την απόσυρση των δύο παλαιότερων κρουαζιερόπλοιων της.

Τα εν λόγω πλοία χρονολογούνται στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με χωρητικότητα 70.000 τόνων.

Πρόκειται για τα πλοία αδέλφια, Carnival Ecstasy και Carnival Sensation τα οποία ήταν μέρος μιας από τις πρώτες μεγάλες κατηγορίες κρουαζιερόπλοιων που κατασκευάστηκαν για να επεκτείνουν την αναπτυσσόμενη βιομηχανία κρουαζιέρας και εκείνη την εποχή μεταξύ των μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο.

Η Carnival Cruise Line ξεκίνησε την κατηγορία Fantasy που κατασκευάστηκε από την Kvaerner Masa-Yards, διάδοχο των πρωτοποριακών ναυπηγείων Wartsila στη Φινλανδία, τα πλοία ήταν σχεδόν 50% μεγαλύτερα από τα τότε μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια της Carnival και τα πρώτα στην κατηγορία των 70.000 τόνων. Με δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους από 2.000 επιβάτες, η κατηγορία επεκτάθηκε με την επιτυχημένη φόρμουλα της Carnival για περιστασιακή κρουαζιέρα, προσθέτοντας παράλληλα νέα χαρακτηριστικά.

Το Ecstasy ήταν το δεύτερο της κατηγορίας που εισήχθη τον Απρίλιο του 1991 και ακολούθησε το αδελφό πλοίο Sensation τον Νοέμβριο του 1993. Τα πλοία ήταν ευέλικτα και έγιναν βασικό μέρος του επταήμερου στόλου κρουαζιέρας. Η Carnival τελικά ναυπήγησε συνολικά οκτώ αδελφά πλοία στη Φινλανδία και αποτέλεσε πρωτοπόρο για την επόμενη γενιά μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων.

Αν και ήταν πολύ δημοφιλή, τα αδελφά πλοία, δεν κατάφεραν να προβλέψουν την αναδυόμενη προτίμηση για καμπίνες με μπαλκόνι, κάτι που θα αποδεικνυόταν μειονέκτημα στη μετέπειτα πορεία τους. Η Carnival επέκτεινε τη ζωή πολλών από τα πλοία της κατηγορίας και βελτίωσε την κερδοφορία τους προσθέτοντας μπαλκόνια. Ωστόσο, η προσθήκη του δημοφιλούς χαρακτηριστικού, ήταν μια δαπανηρή και δομικά προκλητική ανακαίνιση.

Τα τελευταία χρόνια, η κατηγορία Fantasy έχει ηγετική θέση στην επέκταση της Carnival σε μικρότερες, περιφερειακές αγορές. Το Carnival Ecstasy ήταν δημοφιλές προσφέροντας σύντομες κρουαζιέρες από το Jacksonville της Φλόριντα, ενώ το Carnival Sensation είχε στόχο να ξαναρχίσει την αγορά κρουαζιέρας από το Mobile της Αλαμπάμα. Τέσσερα από τα αδελφά πλοία της κατηγορίας πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια της παύσης των επιχειρήσεων, με το παλαιότερο Carnival Fantasy καθώς και το Carnival Inspiration και Carnival Imagination να ανακυκλώνονται στην Τουρκία. Το Carnival Fascination βρήκε αγοραστές στην Κίνα, αλλά δεν επέστρεψε στην υπηρεσία και παρέμεινε στα ανοικτά της Σρι Λάνκα, σύμφωνα με φήμες, κατευθυνόμενο προς την Ινδία.

Τα σχέδια επανεκκίνησης για τις κρουαζιέρες Mobile και Jacksonville καθυστέρησαν, καθιστώντας το Carnival Ecstasy και το Carnival Sensation μεταξύ των τελευταίων που είχαν προγραμματιστεί να επιστρέψουν στην υπηρεσία. Αναμένονταν να ξαναρχίσουν τις κρουαζιέρες τον Μάρτιο του 2022, αλλά η Carnival αναθεώρησε και πάλι τα σχέδια με βάση τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις από την Αυστραλία για να επιτρέψει την επανέναρξη των κρουαζιέρων. Τα πλοία Carnival Spirit και το Carnival Splendor, θα επανατοποθετηθούν στη Βόρεια Αμερική με το Carnival Spirit να αναλαμβάνει για λίγο τις κρουαζιέρες στο Jacksonville, ενώ το Carnival Ecstasy θα αναλάβει το Mobile μέχρι τον Οκτώβριο του 2022 αντικαθιστώντας το Carnival Sensation, το οποίο δεν επέστρεψε ποτέ σε υπηρεσία μετά την παύση των εργασιών πριν από δύο χρόνια. Το Carnival Ecstasy θα αποσυρθεί από τον στόλο τον Οκτώβριο του 2022.

Η Carnival Cruise Line θα παραλάβει επίσης ένα άλλο μεγάλο πλοίο από την Costa Cruises στην Ιταλία. Η σειρά προσθέτει επίσης αδελφά πλοία στο νέο Mardi Gras με καύσιμα LNG, το Carnival Celebration που αναμένεται να παραδοθεί το 2022 και το Carnival Jubilee το 2023. Ωστόσο, η Carnival σχεδιάζει να αναστείλει τις κρουαζιέρες από το Mobile ξεκινώντας τον Οκτώβριο του 2022 έως το 2023 και να αναθέσει ένα διαφορετικό πλοίο στο Jacksonville με τις λεπτομέρειες να ανακοινωθούν σύντομα.

Η απόσυρση των δύο παλαιότερων πλοίων αφήνει την Carnival με μόνο δύο μέλη της άκρως επιτυχημένης κατηγορίας Fantasy. Το Carnival Paradise και το Carnival Elation ήταν μεταγενέστερες προσθήκες. Και τα δύο πλοία εκσυγχρονίστηκαν και πραγματοποιούν επί του παρόντος σύντομες κρουαζιέρες από την Tampa και το Port Canaveral.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.