ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Maran Gas: Νέες παραγγελίες πλοίων μεταφοράς LNG στη DSME

15:59 - 15 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Maran Gas: Νέες παραγγελίες πλοίων μεταφοράς LNG στη DSME
Το κορεατικό ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) έχει λάβει παραγγελίες αξίας 2,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων για οκτώ πλοία, συμπεριλαμβανομένων πλοίων μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), από την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Maran Gas.

Το DSME κέρδισε μια παραγγελία για οκτώ πλοία, δύο πλοίων μεταφοράς LNG και έξι πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η Maran Gas Maritime, θυγατρική του Ομίλου Αγγελικούση, της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας της Ελλάδας, παρήγγειλε αυτά τα πλοία.

Η ναυπήγηση των πλοίων θα γίνει στο Ναυπηγείο Okpo. Η Maran Gas θα τα παραλάβει το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Τα παραγγελθέντα LNGC έχουν χωρητικότητα 174.000 κυβικών μέτρων. Αυτό το μοντέλο διαθέτει κινητήρα υψηλής πίεσης διπλού καυσίμου πρόωσης (ME-GI) και ένα πιο προηγμένο σύστημα επανα-υγγροποίησης. Ως εκ τούτου, μπορεί να μειώσει σημαντικά την εκπομπή καυσαερίων στην ατμόσφαιρα. Αντίστοιχα, είναι δυνατή η αποτελεσματική ανταπόκριση στους ενισχυμένους κανονισμούς για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Οι παραγγελίες LNGC θα αυξάνονται συνεχώς σύμφωνα με την παγκόσμια τάση απαλλαγής από τον άνθρακα. Εξαιτίας αυτού, η DSME αναμένει να καταλάβει πλεονεκτική θέση.

Σύμφωνα με την Clarkson Research, το ναυπηγείο ολοκλήρωσε 174 παραγγελίες (περίπου 25%), τον μεγαλύτερο αριθμό, από τα 686 πλοία μεταφοράς LNG στον κόσμο που λειτουργούν αυτήν τη στιγμή.

Επιπλέον, το ναυπηγείο είναι εξοπλισμένο με κινητήρα υψηλής πίεσης διπλού καυσίμου (ME-GI) καθώς και με κινητήρα χαμηλής πίεσης διπλού καυσίμου (XDF / ME-GA). Αυτοί είναι οι κύριοι κινητήρες των οποίων οι πλοιοκτήτες ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την αγορά.

Επιπλέον, η DSME λέει ότι ηγείται της τεχνολογίας σε συναφείς τομείς με βάση την εμπειρία της στην κατασκευή των πρώτων προϊόντων που σχετίζονται με το LNG στον κόσμο, όπως παγοθραυστικά πλοία μεταφοράς LNG, LNG-FSRU, LNG-FSU κ.λπ.

Επίσημo ανώνυμο στέλεχος από το ναυπηγείο δήλωσε: «Μέσα σε ένα μόνο μήνα, εξασφαλίσαμε τον ίδιο αριθμό παραγγελιών που ελήφθησαν μέχρι τον Μάιο του περασμένου έτους (περίπου 2,74 δισεκατομμύρια δολάρια). Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να εξασφαλίσουμε εργασία και κερδοφορία μέσω επιλεγμένων παραγγελιών».

Μέχρι σήμερα, η DSME έχει κερδίσει παραγγελίες για συνολικά 12 πλοία/μονάδες. Αυτό περιλαμβάνει συγκεκριμένα πέντε LNGC, έξι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και μία υπεράκτια πλατφόρμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.