ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Tufton υπερδιπλασιάζει το κέρδος της από πώληση containership

17:08 - 16 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Η Tufton υπερδιπλασιάζει το κέρδος της από πώληση containership
Η Tufton Oceanic Assets συνεχίζει να μεγιστοποιεί τις αποδόσεις της από την πολυσύχναστη αγορά εμπορευματοκιβωτίων με μια πώληση που έφτασε το διπλάσιο από ό,τι πλήρωσε η εταιρεία για ένα από τα πλοία της το 2019.

Η δέκατη αποεπένδυση από το εισηγμένο στο Λονδίνο fund οδήγησε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Vicuna να πουληθεί σε αγνώστους αγοραστές για 18 εκατομμύρια δολάρια. Η Tufton απέκτησε το πλοίο τον Οκτώβριο του 2019 για 8,75 εκατομμύρια δολάρια.

Η πώληση ακολουθεί μια συμφωνία στις αρχές αυτού του μήνα, όταν η εταιρεία με έδρα το Γκέρνσεϊ πούλησε δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εξαργυρώνοντας περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια. Η τελευταία κίνηση, μαζί με τις προηγούμενες αποεπενδύσεις, λέγεται ότι αποδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για ανακατανομή κεφαλαίου, στοχεύοντας τα δεξαμενόπλοια χημικών και προϊόντων καθώς και τα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου.

Εκτός από το σημαντικό κέρδος, η Tufton ανακοίνωσε ότι είχε ενταχθεί στο Maersk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping ως πρεσβευτής του στόχου. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να μεταβεί σε πηγές ενέργειας μηδενικού άνθρακα έως το 2050 και να επενδύσει σε πλοία μηδενικής εκπομπής άνθρακα πριν από το 2030.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.