ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογή νέου προέδρου για τη Maersk

14:46 - 17 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Εκλογή νέου προέδρου για τη Maersk
Ο Robert Mærsk Uggla θα είναι ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της A.P. Moller – Maersk, μετά την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στις 15 Μαρτίου, ενώ ο Marc Engel θα οριστεί ως νέος αντιπρόεδρος.

Ο Robert Mærsk Uggla είναι ο δισέγγονος του Peter Mærsk Møller, ο οποίος ίδρυσε τον δανικό γίγαντα ναυτιλίας πριν από 118 χρόνια. Είναι ο διευθύνων σύμβουλος της A.P. Moller Holding από το 2016, επικεφαλής της ανανέωσης και των επενδύσεων του ομίλου.

«Νιώθω ταπεινοφροσύνη που αποδέχομαι την υποψηφιότητα ως πρόεδρος της εταιρείας», δήλωσε ο Robert Mærsk Uggla, προσθέτοντας: «Ξεκινήσαμε την αναδιάρθρωση και την ανανέωση της A.P. Moller – Maersk το 2016 και έχουμε κάνει πολύ δρόμο σε πολλά μέτωπα».

Επιπλέον, ο Marc Engel θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος, έχοντας υπηρετήσει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας από το 2019, ενώ συμμετέχει και στην επιτροπή μετασχηματισμού και καινοτομίας του διοικητικού συμβουλίου. Είναι ο απερχόμενος διευθυντής εφοδιαστικής αλυσίδας της Unilever, με εκτενή εμπειρία σε παγκόσμιες δραστηριότητες και αλυσίδες εφοδιασμού, logistics, προμήθειες και βιωσιμότητα.

Όσον αφορά τον σημερινό πρόεδρο Jim Hagemann Snabe και την αντιπρόεδρο Ane Maersk Mc-Kinney Uggla, δεν θα είναι υποψήφιοι για επανεκλογή στο διοικητικό συμβούλιο της A.P. Moller –Maersk στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, σύμφωνα με δήλωση.

Ο Snabe, ο οποίος υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας από το 2016 και είναι πρόεδρος από το 2017, θα συνεχίσει ως σύμβουλος της νέας προεδρίας.

«Ήταν ένα προνόμιο να είμαι μέρος της επανεφεύρεσης αυτής της μοναδικής εταιρείας», επεσήμανε ο Snabe, ο οποίος συνέχισε προσθέτοντας: «Ανυπομονώ να συμβάλω στη συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας ως συμβούλου του Robert και του υπόλοιπου συμβουλίου».

Η Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, η οποία είναι η δισέγγονη του ιδρυτή της Maersk, υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο της AP Moller - Maersk από το 1991 και είναι αντιπρόεδρος από το 2003. Είναι επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της AP Moller Holding.

«Μετά από τρεις δεκαετίες στο διοικητικό συμβούλιο, είναι καιρός να μεταδώσω την ευθύνη στον Robert, ο οποίος με τα επτά χρόνια του στο διοικητικό συμβούλιο ήταν η κινητήρια δύναμη στην ανάπτυξη της AP Moller - Maersk», δήλωσε η Ane Mærsk Mc. -Kinney Uggla.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.