ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Maersk:Η πρώτη ναυτιλιακή που εγγράφεται στη κλιματική δέσμευση της Amazon

17:36 - 16 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Maersk:Η πρώτη ναυτιλιακή που εγγράφεται στη κλιματική δέσμευση της Amazon
Η πρωτοβουλία Climate Pledge της Amazon ανακοίνωσε σχεδόν 100 νέους υπογράφοντες, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ναυτιλιακής γραμμής, η οποία είναι η Maersk της Δανίας.

Το 2019, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανεμπορίου στον κόσμο, ίδρυσε το The Climate Pledge, μια δέσμευση να επιτευχθεί η Συμφωνία του Παρισιού 10 χρόνια νωρίτερα και να επιτευχθούν μηδενικές εκπομπές έως το 2040. Τώρα, 312 οργανισμοί έχουν υπογράψει.

«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής γίνονται ολοένα και πιο εμφανείς στο περιβάλλον και την καθημερινή μας ζωή και πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συνεχίσει να καινοτομεί και να συνεργάζεται σε διάφορες περιοχές και βιομηχανίες προκειμένου να απανθρακοποιήσει την παγκόσμια οικονομία κλίμακας», δήλωσε ο Andy Jassy, Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon.

Εκτός από τη μείωση όλων των άμεσων και έμμεσων εκπομπών σε ολόκληρη την επιχείρησή της έως το 2040, η Maersk έχει επίσης δεσμευτεί να επεκτείνει τις πράσινες προσφορές στους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης να επιτύχει το 25% του θαλάσσιου φορτίου να μεταφέρεται με πράσινα καύσιμα, το 90% να αφορά πράσινες λειτουργίες για συμβόλαια logistics και ψυχρής αλυσίδας και τουλάχιστον το 30% του αεροπορικού φορτίου να μεταφέρεται με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα έως το 2030.

«Η επίλυση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης και η απαλλαγή από τις ανθρακούχες αλυσίδες εφοδιασμού των πελατών μας είναι μια στρατηγική επιταγή για τη Maersk», δήλωσε ο Soren Skou, A.P. Moller – Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk. «Επομένως, τον Ιανουάριο του 2021 επιταχύναμε τη δέσμευσή μας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές για μηδενικές εκπομπές έως το 2040—μια δεκαετία πριν από τις αρχικές μας φιλοδοξίες για το 2050 και τη Συμφωνία του Παρισιού. Για να προωθήσουμε τη μαζική αύξηση των πράσινων καυσίμων, πρέπει όλοι να κινηθούμε τώρα και να αναλάβουμε δράση. Εάν πρόκειται να δούμε αλλαγές αυτή τη δεκαετία, δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε και σε αυτό το πλαίσιο, ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε στο The Climate Pledge, μια ευκαιρία να συνεργαστούμε με μερικούς από τους σημαντικότερους πελάτες μας, να μάθουμε από αυτούς και να μοιραστούμε βέλτιστες πρακτικές και λύσεις». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.