ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η P&O Ferries απέλυσε 800 υπαλλήλους μέσω Zoom

17:56 - 17 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Η P&O Ferries απέλυσε 800 υπαλλήλους μέσω Zoom
Στην άμεση απόλυση 800 εργαζομένων της προχωρά η βρετανική εταιρεία διαχείρισης οχηματαγωγών πλοίων, P&O Ferries, η οποία τονίζει πως η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται προκειμένου να μην χρεοκοπήσει.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι απολύσεις ανακοινώθηκαν μέσω Zoom. Οι υπάλληλοι έλαβαν ένα ηχογραφημένο μήνυμα και δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία προφορική ή γραπτή μέσω της P&O Ferries.

Η κίνηση της εταιρείας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με ορισμένους ναυτικούς να αρνούνται να εγκαταλείψουν τα πλοία.

Παράλληλα, το εργατικό σωματείο RMT καταγγέλλει ότι τα μέλη του πληρώματος «αντικαταστάθηκαν με ξένο εργατικό δυναμικό» με πολύ χαμηλότερους μισθούς.

Η P&O ανακοίνωσε επίσης ότι οι υπηρεσίες της δεν θα λειτουργήσουν για τις «επόμενες μέρες», με τους επιβάτες να ζητούν να χρησιμοποιήσουν άλλες εταιρείες.

«Στη σημερινή της μορφή η P&O Ferries δεν είναι βιώσιμη. Είχαμε ζημίες 100 εκατ. στερλινών ετησίως, οι οποίες καλύφθηκαν από την μητρική μας DP World. Aυτό δεν είναι βιώσιμο. Χωρίς τις αλλαγές που αποφασίσαμε δεν θα υπήρχε μέλλον για την P&O Ferries» επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:51 - 18 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.