ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ABS αναστέλλει τις υπηρεσίες κλάσης για ρωσικά πλοία

17:47 - 18 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Το ABS αναστέλλει τις υπηρεσίες κλάσης για ρωσικά πλοία
Το American Bureau of Shipping εντάχθηκε στην έξοδο των ναυτιλιακών εταιρειών που εγκαταλείπουν τη ρωσική αγορά, ανέφερε ο νηογνώμονας σε δήλωσή του.

«Μετά από προσεκτική εξέταση της κατάστασης στην Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα καθώς και τις ισχύουσες κυρώσεις, το ABS έλαβε την απόφαση να αποσύρει όλες τις υπηρεσίες κατηγορίας που αφορούν ρωσικά πλοία, περιουσιακά στοιχεία και εταιρείες», έγραψε το ABS. «Η απόφαση ακολουθεί τα τραγικά γεγονότα που εξελίσσονται στην Ουκρανία και μια ενδελεχή αξιολόγηση του εξελισσόμενου ρυθμιστικού περιβάλλοντος και κυρώσεων και της εφαρμογής του στις λειτουργίες του ABS. Ως εταιρεία των ΗΠΑ, η ABS ακολουθεί αυστηρά τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του νόμου των κυρώσεων των ΗΠΑ».

Η απόφαση ευθυγραμμίζεται με ένα ευρύ φάσμα κυρώσεων μελών του ΝΑΤΟ στο ρωσικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων των λιμανιών του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά στις θαλάσσιες μεταφορές που συνδέονται με τη Ρωσία, εκτεταμένες συντονισμένες κυρώσεις στον τραπεζικό τομέα της Ρωσίας, αμερικανικές και καναδικές απαγορεύσεις στο ρωσικό πετρέλαιο και κυρώσεις της ΕΕ στη διοίκηση της ρωσικής σημαίας/ νηογνώμονα, RS Class. Ο ιδιωτικός τομέας έχει λάβει πρόσθετα μέτρα ως απάντηση, συμπεριλαμβανομένης της εξόδου του νηογνώμονα RS από το IACS και πέντε κορυφαίων γραμμών εμπορευματοκιβωτίων από τη ρωσική ναυτιλιακή αγορά.

Η απόφαση του ABS ακολουθεί παρόμοιες δηλώσεις της DNV και της LR, που ανακοίνωσαν τον τερματισμό των υπηρεσιών για οντότητες που σχετίζονται με τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα.

Σε ανακοίνωσή του, το ABS ανέφερε ότι βρίσκεται στη διαδικασία συζήτησης της απόφασής του με πελάτες που επηρεάζονται και εργάζονται για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των εργαζομένων του στην περιοχή. Η ανάληψη δράσης έρχεται με το δικό της μέτρο κινδύνου: η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει απειλήσει να εθνικοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία ξένων εταιρειών που εξέρχονται από την αγορά της και οι εισαγγελείς της έχουν απειλήσει να κινηθούν νομικά εναντίον ξένων στελεχών που επικρίνουν τις αποφάσεις της, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.