ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Hapag-Lloyd συνεργάζεται με το ναυτιλιακό κέντρο απανθρακοποίησης της Σιγκαπούρης

16:43 - 20 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Η Hapag-Lloyd συνεργάζεται με το ναυτιλιακό κέντρο απανθρακοποίησης της Σιγκαπούρης
Η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Hapag-Lloyd και το Παγκόσμιο Κέντρο Ναυτιλιακής Απανθρακοποίησης (GCMD) υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την οποία δεσμεύονται να συνεργαστούν στις προσπάθειες που συμβάλλουν στη θαλάσσια απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Το Κέντρο και η Hapag-Lloyd συμφώνησαν να επικεντρωθούν στη συνεργασία για να ενισχύσουν τον αντίκτυπο των λύσεων και να επιταχύνουν τον χρόνο ανάπτυξης και υιοθέτησης.

Η Hapag-Loyd είναι αυτή τη στιγμή η πέμπτη μεγαλύτερη γραμμή εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο με στόλο 23 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και συνολική χωρητικότητα άνω των 1,74 εκατομμυρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Alphaliner, που αντιπροσωπεύουν το 7% της παγκόσμιας χωρητικότητας TEU. Η εταιρεία με έδρα το Αμβούργο ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μειώσει τις εκπομπές του συνόλου του στόλου της κατά 30% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019 και στοχεύει να είναι κλιματικά ουδέτερη έως το 2045, πέντε χρόνια νωρίτερα από τον στόχο του ΙΜΟ 2050.

Η Hapag-Lloyd είναι η δεύτερη μεγάλη ναυτιλιακή γραμμή εμπορευματοκιβωτίων που προσχωρεί στην GCMD καθώς η Ocean Network Express (ONE) με έδρα τη Σιγκαπούρη είναι ένας από τους ιδρυτικούς εταίρους του Κέντρου. Με τη συμμετοχή των Hapag-Lloyd και ONE, το Κέντρο αναμένει μεγαλύτερο πολλαπλασιασμό των ευρημάτων του προς την πραγματική ανάπτυξη, ενισχύοντας τον συνολικό αντίκτυπο των προσπαθειών απαλλαγής από τον άνθρακα της GCMD.

Η GCMD πιστεύει ότι η Hapag-Lloyd φέρνει επίσης γεωγραφική ποικιλομορφία στο GCMD και μπορεί να διευκολύνει ισχυρότερες αλληλεπιδράσεις στα ευρωπαϊκά και γερμανικά οικοσυστήματα, ενώ αυτή η συνεργασία θα προσθέσει 10 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στις προσπάθειες του Κέντρου για τη διεξαγωγή πιλοτικών ενεργειών και δοκιμών.

Καλωσορίζοντας τον πρώτο στρατηγικό εταίρο του Κέντρου από την ίδρυσή του την 1η Αυγούστου 2021, ο καθηγητής Lynn Loo, Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Κέντρου Ναυτιλιακής Απαλλαγής από τις Ανθρακούχες Εκπομπές δήλωσε: «Η ναυτιλία είναι ένας τομέας που δύσκολα υποχωρεί και για την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ για την κλιματική αλλαγή, απαιτείται συνεργασία στην αλυσίδα αξίας. Η Hapag-Lloyd είναι ένας οργανισμός που προσανατολίζεται προς το μέλλον και έχει ισχυρή παρουσία στον κλάδο της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Με ισχυρή δέσμευση και φιλοδοξία, η συμμετοχή της Hapag-Lloyd ως στρατηγικός εταίρος θα επιτρέψει και στους δύο οργανισμούς να ανταλλάσσουν γνώσεις, να βασιστούν στις υπάρχουσες πρωτοβουλίες και να παρέχουν πρόσθετους πόρους για πιλοτικές ενέργειες και δοκιμές».

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd, Rolf Habben Jansen θα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου. «Είναι μεγάλη μου τιμή που με καλωσόρισαν στο διοικητικό συμβούλιο του GCMD», δήλωσε ο Rolf Habben Jansen, προσθέτοντας, «Η βιωσιμότητα είναι ένα ουσιαστικό μέρος της εταιρικής στρατηγικής της Hapag-Lloyd, με την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές να διαδραματίζει βασικό ρόλο. Προσβλέπουμε σε αυτή τη συνεργασία και στην από κοινού πρόοδο στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της ναυτιλιακής βιομηχανίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.