ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Cosco αναπτύσσει πλήρως ηλεκτρικά πλοία feeder

11:51 - 23 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Η Cosco αναπτύσσει πλήρως ηλεκτρικά πλοία feeder
Η θυγατρική της Cosco που εκτελεί δρομολόγια στην ενδοασιατική γραμμή εμπορευματοκιβωτίων, Shanghai Pan-Asia Shipping θα έχει σύντομα ένα νέο ζευγάρι πλοίων feeder μικρού μεγέθους από το Yangtze.

Η Shanghai Pan-Asia πρόκειται να αποκτήσει δύο πλήρως ηλεκτρικά πλοία χωρητικότητας 700 teu με μακροπρόθεσμη ναύλωση από την Cosco Shipping Development. Τα πλοία, τα οποία θα παραδοθούν στα τέλη του 2023, κατασκευάζονται από την Cosco Shipping Heavy Industry (Yangzhou) για συνολική τιμή 18,24 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα πλοία θα μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια μεταξύ της Γουχάν και της Σαγκάης και συνάδουν με την πολιτική του Πεκίνου για πράσινες μεταφορές κατά μήκος του Γιανγκτσέ, του πιο πολυσύχναστου ποταμού στον κόσμο.

Τα πλοία μήκους 120 μέτρων έχουν βύθισμα 5,5 μέτρων και τροφοδοτούνται από 36 μπαταρίες που μπορούν να φορτιστούν σε 50.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιώντας την ισχύ της ξηράς.

Επί του παρόντος, το μεγαλύτερο αμιγώς ηλεκτρικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο είναι το Yara Birkeland, που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες στα νορβηγικά ύδατα, ικανό να μεταφέρει 120 teu.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.