ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Σουηδοί λιμενεργάτες αρνούνται να χειριστούν ρωσικά πλοία και φορτία

19:14 - 23 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Οι Σουηδοί λιμενεργάτες αρνούνται να χειριστούν ρωσικά πλοία και φορτία
Η Σουηδική Ένωση Λιμενεργατών (SDU) ειδοποίησε τα λιμάνια της Σουηδίας για επερχόμενες βιομηχανικές ενέργειες κατά των πλοίων που πηγαίνουν από και προς τη Ρωσία καθώς και των ρωσικών φορτίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

«Η δράση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί για τη στήριξη των λιμενεργατών και της ταλαιπωρημένης εργατικής τάξης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής», αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

Οι Σουηδοί λιμενεργάτες δεν θα χειρίζονται πλοία που πηγαίνουν από και προς τη Ρωσία, πλοία που μεταφέρουν ρωσικό εισαγωγικό και εξαγωγικό φορτίο και πλοία νηολογημένα ως ρωσικά.

«Η βάναυση χρήση βίας από το καθεστώς Πούτιν κατά της ουκρανικής κοινωνίας των πολιτών έκλεισε τα λιμάνια. Ο βομβαρδισμός της Οδησσού, η κατάληψη της Χερσώνας και η συνεχιζόμενη θανατηφόρα πολιορκία της Μαριούπολης προκαλούν ανείπωτα δεινά στο έδαφος», δήλωσε ο εθνικός πρόεδρος της SDU, Μάρτιν Μπεργκ.

Ο Μπεργκ επεσήμανε ότι το «business as usual» δεν είναι πλέον δυνατό. «Περιμέναμε αποτελεσματικές κυρώσεις από το κράτος ή την ΕΕ που μπλοκάρει τα σουηδικά λιμάνια για πλοία ή φορτία ρωσικών συμφερόντων σε αυτό το σημείο, αλλά ο χρόνος έχει τελειώσει. Τα μέλη μας θέλουν να κάνουν ό,τι μπορούμε για να συμβάλουμε στον τερματισμό της ρωσικής εισβολής και στην επαναλειτουργία των ουκρανικών λιμανιών», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.