ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ABB: Λανσάρει ψηφιακή λύση για τη μείωση εκπομπών στη ναυτιλία

11:19 - 25 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
ABB: Λανσάρει ψηφιακή λύση για τη μείωση εκπομπών στη ναυτιλία
Η εταιρεία τεχνολογίας ABB Turbocharging κυκλοφόρησε το Tekomar XPERT marine, ένα ψηφιακό εργαλείο πολυτελείας, που προσφέρει στους πλοιοκτήτες διαχείριση απόδοσης πρόωσης και αναφοράς εκπομπών, επιτρέποντας πιθανή συνδυασμένη εξοικονόμηση εκπομπών έως και 20%.

Αυτή η επιλογή προϊόντων θα μπορούσε επομένως να συμβάλει σημαντικά στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της ναυτιλιακής βιομηχανίας, η οποία βρίσκεται υπό ρυθμιστική πίεση να μειώσει στο μισό το αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050.

 

Η λύση περιλαμβάνει τρεις ενότητες που καλύπτουν τον κινητήρα, το κύτος και την έλικα και τις εκπομπές ρύπων, που παρέχουν πληροφορίες για την απόδοση του πλοίου, βάσει των οποίων οι ναυτιλιακές εταιρείες μπορούν να λάβουν καλύτερες αποφάσεις λειτουργίας που οδηγούν σε εξοικονόμηση καυσίμου.

Αυτό φέρεται να βοηθά τα πλοία να επιτύχουν βελτιωμένες βαθμολογίες δείκτη έντασης άνθρακα (CII), ενώ η ενότητα εκπομπών επιτρέπει την ακριβή πρόβλεψη της βαθμολογίας CII και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, κάτι που με τη σειρά του επιτρέπει την εκ των προτέρων επικυρωμένη αναφορά εκπομπών, σύμφωνα με Απαιτήσεις παρακολούθησης, αναφοράς και επαλήθευσης (MRV) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, η ενότητα διαθέτει λειτουργία αυτοματοποιημένης αναφοράς που βασίζεται σε δεδομένα ηλεκτρονικού ημερολογίου. Όσον αφορά την κατάταξη CII και την προσομοίωσή της, βασίζονται στις βασικές παραμέτρους λειτουργίας του πλοίου, καθώς και σε ιστορικά δεδομένα, σύμφωνα με την εταιρεία τεχνολογίας.

Η μονάδα κύτους και η έλικα παρέχουν πληροφορίες για την απόδοση του πλοίου σε πραγματικό χρόνο. Για παράδειγμα, επιτρέπει την ακριβή αξιολόγηση των απαιτήσεων απορρύπανσης, η οποία μπορεί να έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην απόδοση ενός πλοίου.

«Η Tekomar XPERT marine ανεβάζει την ψηφιακή μας προσφορά σε ένα νέο επίπεδο προσθέτοντας το κύτος και την έλικα και τις μονάδες εκπομπών στην προσφορά του μηχανοστασίου μας. Αυτά τα συνδυασμένα αναλυτικά στοιχεία προσφέρουν πραγματική αξία στον πελάτη μέσω της παροχής μεγαλύτερης απόδοσης», δήλωσε ο Cristian Corotto, αντιπρόεδρος ψηφιακών λύσεων των πελατών της ABB Turbocharging.

«Για παράδειγμα, μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση καυσίμου έως και τριών τόνων την ημέρα με τη βελτιστοποίηση της απόδοσης μόνο των κινητήρων, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου εννέα τόνους εκπομπών CO2 την ημέρα», πρόσθεσε ο Corotto.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων και από τις τρεις ενότητες είναι διαθέσιμα σε πλοιοκτήτες και χειριστές και η λύση μπορεί να ενσωματωθεί για να λειτουργήσει με υπάρχοντα συστήματα συλλογής δεδομένων χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετου υλικού. Παράλληλα, η λύση προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με την ABB.

Η μονάδα κινητήρα της Tekomar XPERT είναι ήδη μια καθιερωμένη λύση από πολλές ναυτιλιακές εταιρείες και επί του παρόντος βελτιστοποιεί την απόδοση περισσότερων από 8.000 κινητήρων σε λειτουργία. Η ABB είπε ότι το κύτος, η έλικα και οι μονάδες εκπομπών ρύπων έχουν πλέον δρομολογηθεί για να επεκτείνουν περαιτέρω τις δυνατότητες της λύσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.