ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Maersk- Αίγυπτος: Συνεργάζονται για την παραγωγή πράσινων καυσίμων

12:22 - 29 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Maersk- Αίγυπτος: Συνεργάζονται για την παραγωγή πράσινων καυσίμων
Η Maersk και οι αιγυπτιακές αρχές υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU) στις 28 Μαρτίου, για να διερευνήσουν την εγκαθίδρυση μεγάλης κλίμακας παραγωγής πράσινων καυσίμων στην Αίγυπτο, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί περαιτέρω η προσφορά πράσινων καυσίμων και η παγκόσμια μετατροπή σε καθαρά μηδενική ναυτιλία.

Τα μέρη θα εκπονήσουν μελέτη σκοπιμότητας πριν από το τέλος του 2022 για να εξετάσουν την παραγωγή υδρογόνου και πράσινων θαλάσσιων καυσίμων με βάση την Αίγυπτο, που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τη Maersk.

«Η Αίγυπτος έχει εξαιρετικές συνθήκες για την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην αλυσίδα αξίας της πράσινης ενέργειας», δήλωσε η Henriette Hallberg Thygesen, Διευθύνουσα Σύμβουλος, στόλου και στρατηγικών εμπορικών σημάτων στη Maersk.

Επιπλέον, ο Ayman Soliman, Διευθύνων Σύμβουλος του The Sovereign Fund of Egypt, σημείωσε ότι αυτή η συνεργασία «παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση μιας μακροχρόνιας σχέσης με έναν βασικό στρατηγικό εταίρο της αιγυπτιακής κυβέρνησης τα τελευταία 100 χρόνια».

Στο πλαίσιο αυτό, η Maersk θα ενώσει επίσης τις δυνάμεις της με τη Γενική Αρχή για την Οικονομική Ζώνη της Διώρυγας του Σουέζ (SCZone), την Αρχή Νέων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Αιγύπτου (NREA), την Αιγυπτιακή Εταιρεία Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (EETC) και το Sovereign Fund of Egypt για Επενδύσεις και Ανάπτυξη (TSFE).

«Η προσπάθεια της Maersk να επιταχύνει την προμήθεια πράσινων καυσίμων και ο παγκόσμιος μετασχηματισμός σε καθαρά μηδενική ναυτιλία θα επεκτείνει την προσφορά υπηρεσιών της Διώρυγας του Σουέζ ως κύριο παγκόσμιο κόμβο για τον πράσινο ανεφοδιασμό καυσίμων στην περιοχή», πρόσθεσε ο Soliman.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.