ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νορβηγία: Νέο εγχείρημα για πλοία με αμμωνία

14:01 - 06 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Νορβηγία: Νέο εγχείρημα για πλοία με αμμωνία
Η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) και ο Νορβηγός ειδικός σε θέματα αμμωνίας Amon Maritime ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης, με ποσοστό 50/50 που ονομάζεται Ula Ship Management κατά τη διάρκεια της Nor-Shipping στο Όσλο.

Η κοινή επιχείρηση, η οποία θα εδρεύει στο Sandefjord στη νότια Νορβηγία, στοχεύει να προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων για τη νορβηγική αγορά, που ειδικεύεται σε πλοία που κινούνται με αμμωνία, αλλά είναι ανοιχτή σε όλους τους τύπους πλοίων.

Ο Nick Topham, διευθύνων σύμβουλος της BSM Deutschland, δήλωσε: «Η συνεργασία με την Amon Maritime αποτελεί ορόσημο στην περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων μας. Η Ula Ship Management προωθεί την πρόσβαση στην ισχυρή αγορά της Νορβηγίας με τους πλοιοκτήτες με διάφορες κατηγορίες πλοίων. Ταυτόχρονα, μπαίνουμε συνειδητά στην αγορά πλοίων που κινούνται με αμμωνία. Με την Amon Maritime, έχουμε στο πλευρό μας έναν συνεργάτη που έχει εκτενή εμπειρία σε αυτόν τον καινοτόμο και βιώσιμο τομέα».

Ο André Risholm, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amon Maritime, πρόσθεσε: «Η εταιρεία θα διαχειρίζεται τα πλοία της Amon Maritime και θα είναι μια νέα, ανταγωνιστική δύναμη στη νορβηγική αγορά διαχείρισης τρίτων για σύνθετα πλοία. Μετά από μια μακρά και ενδελεχή αναζήτηση συνεργάτη, βρήκαμε το τέλειο ταίρι με τη BSM.»

Η BSM δραστηριοποιείται στη ναυτιλία αμμωνίας μέσω διαφόρων διαχειριζόμενων πλοίων μεταφοράς αερίου που μεταφέρουν αμμωνία τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, η BSM έχει εκτεταμένο ιστορικό στη λειτουργία πλοίων που χρησιμοποιούν αέριο ως καύσιμο.

Η Amon Maritime αναπτύσσει έργα πλοίων, τεχνολογία και λύσεις ανεφοδιασμού καυσίμων, με αποκλειστική εστίαση στο καύσιμο αμμωνίας, από το 2019.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.