ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Danaos: Παραγγέλνει 4 πλοία έτοιμα για μεθανόλη στο Daehan

16:52 - 11 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Danaos: Παραγγέλνει 4 πλοία έτοιμα για μεθανόλη στο Daehan
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Danaos Shipping έχει συνάψει συμφωνία με τη Νοτιοκορεατική Daehan Shipbuilding για την κατασκευή τεσσάρων πλοίων χωρητικότητας 7.200 teu.

Τα πλοία μήκους 272 μέτρων θα είναι έτοιμα για καύσιμο μεθανόλης και αναμένεται να αρχίζουν να κατασκευάζονται τον Απρίλιο του επόμενου έτους και να παραδοθούν στη Danaos διαδοχικά από τον Απρίλιο του 2024, με την τιμή να μην έχει αποκαλυφθεί.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Danaos, με στόλο άνω των 70 πλοίων, παρήγγειλε δύο πλοία χωρητικότητας 7.100 teu έτοιμα για μεθανόλη στην Dalian Shipbuilding Industry Company (DSIC) στην Κίνα με προγραμματισμένη παράδοση το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2024.

Για την Daehan, η τελευταία συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη παραγγελία του ναυπηγείου στο τμήμα μεσαίου μεγέθους πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την ίδρυσή του. Η εταιρεία εισήλθε στην αρένα της κατασκευής containership πέρυσι όταν η ναυτιλιακή Pan Ocean υπέγραψε συμφωνία παραγγελίας για μέχρι και τέσσερα πλοία χωρητικότητας 1.000 teu.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.