ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι όγκοι φορτίου των λιμένων της Σαουδικής Αραβίας αυξήθηκαν

12:55 - 12 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Οι όγκοι φορτίου των λιμένων της Σαουδικής Αραβίας αυξήθηκαν
Η Αρχή Λιμένων της Σαουδικής Αραβίας (Mawani) διαχειρίστηκε συνολικά 865.000 TEU τον Μάρτιο, καταγράφοντας αύξηση 2,5% στον όγκο των εμπορευματοκιβωτίων σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Ο αριθμός των μεταφορτώσεων εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκε επίσης κατά 17% από έτος σε έτος τον Μάρτιο, στα 503.000 TEU, σύμφωνα με τα στοιχεία της Mawani.

Την ίδια περίοδο, η συνολική διακίνηση φορτίου των λιμένων της Σαουδικής Αραβίας ανήλθε σε 25 εκατομμύρια τόνους, αντιπροσωπεύοντας οριακή άνοδο 0,09% σε σύγκριση με τον προηγούμενο Μάρτιο.

Παράλληλα, ο αριθμός των πλοίων που καταπλέουν στα λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας ήταν 1.091, που μεταφράζεται σε μείωση 1,27% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2021, «ως αποτέλεσμα των σημερινών προκλήσεων».

Η Mawani έχει δηλώσει ότι στόχος της είναι να αναπτύξει έναν «βιώσιμο και ευημερούντα τομέα θαλάσσιων μεταφορών» και να επιτύχει τις κοινωνικοοικονομικές φιλοδοξίες της εφαρμόζοντας τους στόχους της εταιρικής στρατηγικής της, οι οποίοι συμβάλλουν στην ενίσχυση της θέσης της Σαουδικής Αραβίας ως παγκόσμιου κόμβου logistics.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.