ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Πεκίνο παρεμβαίνει για να διατηρήσει τη ροή των αγαθών

12:33 - 13 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Το Πεκίνο παρεμβαίνει για να διατηρήσει τη ροή των αγαθών
Ορισμένοι κάτοικοι της Σαγκάης βγήκαν από τα σπίτια τους για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες, καθώς η πόλη προχώρησε σε σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας Covid-19.

Η πόλη έχει ταξινομήσει τις οικιστικές μονάδες σε τρεις κατηγορίες κινδύνου, για να επιτρέψει σε όσους βρίσκονται σε περιοχές χωρίς θετικά κρούσματα για ένα διάστημα δύο εβδομάδων να συμμετέχουν σε «κατάλληλες δραστηριότητες» στις γειτονιές τους.

Ωστόσο, η περιορισμένη επαναλειτουργία - με εκτιμήσεις να υποδηλώνουν ότι λιγότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού επιτρέπεται να βγει σε πολύ περιορισμένες συνθήκες - είναι απίθανο να διευκολύνει την αύξηση του όγκου του φορτίου που παραμένει στα λιμάνια της πόλης και σε περιοχές της ακτογραμμής της Κίνας.

Από τις 7 Απριλίου, ο χρόνος παραμονής εμπορευματοκιβωτίων εισαγωγής στο λιμάνι της Σαγκάης είχε φτάσει τις οκτώ ημέρες, σημειώνοντας αύξηση 74%, από την έναρξη του lockdown στις 28 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία από την αμερικανική πλατφόρμα logistics, project44. 

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις δείχνουν ότι έως και 45 πόλεις στην Κίνα εφαρμόζουν τώρα είτε πλήρη είτε μερικό lockdown, αποτελώντας το 26,4% του πληθυσμού της χώρας και το 40,3% του ΑΕΠ της. Οι μολύνσεις εξαπλώνονται σε πόλεις κοντά στη Σαγκάη στις επαρχίες Jiangsu και Zhejiang.

Το Πεκίνο έχει ήδη ενημερώσει όλες τις κυβερνήσεις σε επαρχιακό επίπεδο να διατηρήσουν ανοιχτά τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τους αυτοκινητόδρομους, ώστε να διατηρηθούν οι συγκοινωνιακές και υλικοτεχνικές συνδέσεις εν μέσω αυστηρών ελέγχων κατά της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχουν επιβαρυνθεί από το μεγάλο lockdown στη Σαγκάη και παραμένουν στην ουρά για εκφόρτωση. Στον τομέα των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, υπάρχουν 222 bulker που περίμεναν ανοιχτά της Σαγκάης έως τις 11 Απριλίου, 15% υψηλότερα από ό,τι έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα ναυτιλιακά στοιχεία του Bloomberg .

Τέλος, τα μεγάλα ναυπηγεία της Σαγκάης έχουν επίσης δηλώσει ανωτέρα βία στα πολλά συνεχιζόμενα έργα νεότευκτων πλοίων, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρόνοι παράδοσης των πλοίων πιθανότατα θα καθυστερήσουν.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.