ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Hapag-Lloyd στο δρόμο της απανθρακοποίησης

19:27 - 13 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Η Hapag-Lloyd στο δρόμο της απανθρακοποίησης
Η Hapag-Lloyd υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το κέντρο απανθρακοποίησης ’Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping’ σύμφωνα με την οποία η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία γίνεται στρατηγικός εταίρος του Κέντρου.

Η Hapag-Lloyd ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εντείνει τις προσπάθειες για μείωση των εκπομπών του στόλου της κατά 30% έως το 2030 και στοχεύει σε μηδενική μείωση των εκπομπών έως το 2045. Ως εταίρος του Κέντρου, η γερμανική εταιρεία με έδρα το Αμβούργο θα συνεργαστεί στενά με την ομάδα του Κέντρου προκειμένου να παρέχουν υποστήριξη για την υλοποίηση της στρατηγικής για τη μετάβαση στο πράσινο μέλλον της ναυτιλίας.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, ελπίζουμε να επιταχύνουμε περαιτέρω την κίνηση προς την κλιματικά ουδέτερη ναυτιλία», δήλωσε ο CEO της Hapag-Lloyd, Rolf Habben Jansen. Επιπλέον, η Hapag Lloyd θα συμμετάσχει στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Κέντρου παρέχοντας καθοδήγηση για στρατηγικές μετάβασης και περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Κέντρου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου, Bo Cerup-Simonsen σχολίασε ότι η Hapag-Lloyd ταιριάζει απόλυτα με το Κέντρο. Η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία έχει αναλάβει φιλόδοξες δεσμεύσεις για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και επιδιώκει αυτούς τους στόχους με εκτεταμένες επενδύσεις σε νέα πλοία διπλού καυσίμου και ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.