ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Chevron-Pertamina: Συνεργάζονται για ευκαιρίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Ινδονησία

19:41 - 17 Μαϊ 2022 | Ναυτιλία
Chevron-Pertamina: Συνεργάζονται για ευκαιρίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Ινδονησία
Η Chevron και η Pertamina θα εξερευνήσουν μαζί πιθανές επιχειρηματικές ευκαιρίες στη γεωθερμία, τη χρήση και αποθήκευση δέσμευσης άνθρακα (CCUS), καθώς και το υδρογόνο, στην Ινδονησία, μετά την υπογραφή συμφωνίας στην Ουάσιγκτον.

Στην τελετή υπογραφής μνημονίου κατανόησης παρευρέθηκαν ο Jay Pryor, αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης για την Chevron, ο Nicke Widyawati, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PT Pertamina (Persero), ο Luhut B. Pandjaitan, Συντονιστής Υπουργός Ναυτιλίας και Επενδύσεων η Δημοκρατία της Ινδονησίας και ο Bahlil Lahadalia, Υπουργός Επενδύσεων της Ινδονησίας/ Επικεφαλής της BKPM.

«Μέσω της πιθανής μας δουλειάς στην Ινδονησία και σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας Ειρηνικού, ελπίζουμε να παρέχουμε προσιτή, αξιόπιστη, ολοένα καθαρότερη ενέργεια και να βοηθήσουμε τις βιομηχανίες και τους πελάτες που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας να προωθήσουν τους στόχους τους για χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα». δήλωσε ο Jeff Gustavson, πρόεδρος της Chevron New Energies.

Η συνεργασία μεταξύ της Chevron και της Pertamina αποτελεί μέρος των προσπαθειών και των δύο εταιρειών να υποστηρίξουν τον στόχο καθαρών μηδενικών εκπομπών της κυβέρνησης της Ινδονησίας το 2060. Η Pertamina δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να αυξήσει το μείγμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από 9,2% το 2019 σε 17,7% το 2030.

Η εθνική εταιρεία ενέργειας της Ινδονησίας Pertamina σχεδιάζει να δαπανήσει έως και 11 δισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο 2022-2026 για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Ινδονησίας εκτιμά ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας θα χρειαστεί επενδύσεις έως και 25,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη πράσινου υδρογόνου από το 2031 έως το 2060.

«Η Pertamina, ως η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία ενέργειας στην Ινδονησία, παραμένει προσηλωμένη στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης σύμφωνα με τους στόχους της κυβέρνησης. Αυτή η συνεργασία είναι ένα στρατηγικό βήμα για την Pertamina και τη Chevron για να συμπληρώσουν η μία τις δυνάμεις της άλλης και να αναπτύξουν ενεργειακά έργα και λύσεις χαμηλότερων εκπομπών άνθρακα για την προώθηση της ενεργειακής ανεξαρτησίας και της εγχώριας ενεργειακής ασφάλειας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pertamina Nicke Widyawati.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.