ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tο 10,5% του παγκόσμιο στόλου containerships καθηλωμένο στα λιμάνια Κύριο

10:07 - 04 Ιουν 2022 | Ναυτιλία
Tο 10,5% του παγκόσμιο στόλου containerships καθηλωμένο στα λιμάνια
Αν και υπάρχουν βελτιώσεις στις καθυστερήσεις των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και στους δείκτες συμφόρησης τερματικών σταθμών, η κατάσταση της συμφόρησης των λιμανιών παγκοσμίως παραμένει πολύ μακριά από τα κανονικά επίπεδα, σύμφωνα με τη δανική εταιρεία ανάλυσης θαλάσσιων δεδομένων Sea-Intelligence.

Οι αναλυτές σημείωσαν ότι το 10,5% του παγκόσμιου στόλου εξακολουθεί να είναι μη διαθέσιμο λόγω καθυστερήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, από 13,8% τον Ιανουάριο. Ως αποτέλεσμα αυτής της μείωσης, «το 3,3% του παγκόσμιου στόλου απελευθερώθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο», δήλωσε ο Άλαν Μέρφι, Διευθύνων Σύμβουλος της Sea-Intelligence.

Σχετικά με τη συμφόρηση τερματικών σταθμών, η Sea-Intelligence σημείωσε ότι στη Βόρεια Αμερική, ο δείκτης αυξάνεται σταθερά από τότε που έφτασε στο ανώτατο όριο λίγο πάνω από το 80% τον Ιανουάριο του 2022, αλλά εξακολουθεί να παραμένει πολύ υψηλό.

Ωστόσο, αυτό που είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί είναι ότι στην Ευρώπη, υπάρχει συνεχής ουσιαστική βελτίωση του γενικού δείκτη συμφόρησης τον περασμένο μήνα – αν και πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι παρά την πολύ ορατή πτώση, το επίπεδο συμφόρησης εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό.

Σε επίπεδο λιμανιού, παρατηρούνται ευδιάκριτες βελτιώσεις στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα, ενώ στην άλλη άκρη της κλίμακας δεν υπάρχει μεγάλη βελτίωση στο Ρότερνταμ και το Αμβούργο, σύμφωνα με την έκθεση Sea-Intelligence.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.