ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαγωγές σιτηρών: Ποιο πλοίο έκανε την αρχή- Πού θα ξεφορτώσει

12:01 - 01 Αυγ 2022 | Ναυτιλία
Εξαγωγές σιτηρών: Ποιο πλοίο έκανε την αρχή- Πού θα ξεφορτώσει
Το πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου Razoni, χωρητικότητας 29.292 dwt , αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού το πρωί της Δευτέρας (1/8) και έγινε το πρώτο πλοίο που διέσχισε τη Μαύρη Θάλασσα από τα ουκρανικά ύδατα σε περισσότερους από έξι μήνες, από τότε δηλαδή που ξέσπασε ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Το πλοίο με σημαία Σιέρα Λεόνε, κατασκευής 1996, έχει προορισμό τον Λίβανο και θα σταματήσει στην Κωνσταντινούπολη, όπου σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που συνήφθη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας πριν από 10 ημέρες, θα επιθεωρηθεί.

Η πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, που υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη, με την υποστήριξη της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών, επιτρέπει αποστολές από τρία ουκρανικά θαλάσσια λιμάνια για μια αρχική περίοδο 120 ημερών. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στην Ουκρανία να μετατοπίσει περισσότερο τη συγκομιδή του περασμένου έτους πριν από την προετοιμασία της φετινής σοδειάς για εξαγωγή.

Οι ουκρανικές αρχές ήθελαν να ξεκινήσουν την πρώτη αποστολή με πλοίο την περασμένη Παρασκευή, αλλά αυτό αποδείχθηκε αδύνατο. Ένας εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες στην τοπική τηλεόραση: «Υπήρξαν μερικά προβλήματα, μερικά θέματα που συζητήθηκαν με τους Ρώσους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.