ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνια Νέας Υόρκης- Νιου Τζέρσεϊ: Νέο τέλος ενάντια στη συμφόρηση Κύριο

13:47 - 07 Αυγ 2022 | Ναυτιλία
Λιμάνια Νέας Υόρκης- Νιου Τζέρσεϊ: Νέο τέλος ενάντια στη συμφόρηση
Τα λιμάνια της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ θα εφαρμόσουν ένα νέο τέλος ανισορροπίας εμπορευματοκιβωτίων για τους θαλάσσιους μεταφορείς ως μέρος της προσπάθειάς τους να κινηθούν επιθετικά για να διαχειριστούν τους τεράστιους όγκους φορτίων που προκλήθηκε από την περίοδο αιχμής και τη μετατόπιση από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Το τέλος διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων, που στοχεύει τα άδεια κοντέινερ που αποθηκεύονται στο λιμάνι για μεγάλες περιόδους, θα ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου, εν αναμονή μιας υποχρεωτικής ομοσπονδιακής περιόδου ειδοποίησης 30 ημερών. 

Το τέλος προορίζεται να μειώσει τον αριθμό των κενών εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονται στο λιμάνι και να απελευθερώσει την τόσο αναγκαία χωρητικότητα για εμπορευματοκιβώτια που είναι γεμάτα και έτοιμα να παραληφθούν από τους μεταφορείς.

Τα συγκεκριμένα λιμάνια καλούνται να διαχειριστούν μια αύξηση φορτίου σχεδόν 12% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και 34% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από την πανδημία του 2019.

Σύμφωνα με αυτό το νέο τέλος, το οποίο θα αξιολογείται σε τριμηνιαία βάση, ο συνολικός όγκος εξερχόμενων εμπορευματοκιβωτίων των αερομεταφορέων πρέπει να ισούται ή να υπερβαίνει το 110% του εισερχόμενου όγκου εμπορευματοκιβωτίων κατά την ίδια περίοδο, διαφορετικά θα επιβαρυνθεί με χρέωση 100$ ανά εμπορευματοκιβώτιο.  

Τα έσοδα από τα τέλη θα χρησιμοποιηθούν για την αντιστάθμιση του κόστους παροχής πρόσθετης χωρητικότητας αποθήκευσης και άλλων δαπανών που προκύπτουν λόγω του πλεονάσματος των κενών εμπορευματοκιβωτίων. Η Λιμενική Αρχή έχει επίσης επανατοποθετήσει 12 στρέμματα εντός του Port Newark και του Elizabeth-Port Authority Marine Terminal για προσωρινή αποθήκευση κενών εμπορευματοκιβωτίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.