ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιγκαπούρη και Ρότερνταμ «συντονίζονται» για τον μεγαλύτερο πράσινο διάδρομο

18:30 - 08 Αυγ 2022 | Ναυτιλία
Σιγκαπούρη και Ρότερνταμ «συντονίζονται» για τον μεγαλύτερο πράσινο διάδρομο
Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) και η Αρχή Λιμένος του Ρότερνταμ υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για τη δημιουργία του μεγαλύτερου πράσινου και ψηφιακού διαδρόμου στον κόσμο.

 Το Μνημόνιο Συνεννόησης, που υπογράφηκε στο περιθώριο της διετής Συνόδου Κορυφής Παγκόσμιων Πόλεων, θα συγκεντρώσει τους ενδιαφερόμενους σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού για να υλοποιήσουν τα πρώτα βιώσιμα πλοία που θα πλέουν στη διαδρομή μέχρι το 2027.

η Σιγκαπούρη και το Ρότερνταμ ενώνουν τα χέρια για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν από την εισαγωγή εναλλακτικών καυσίμων στο μείγμα καυσίμων, όπως βιοκαύσιμα, βιοαέρια, μεθάνιο, υδρογόνο και καύσιμα με βάση το υδρογόνο, συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας και της μεθανόλης που βρίσκονται σε διάφορα στάδια της Έρευνας και Ανάπτυξης.

Ως εκ τούτου, οι δύο λιμενικές αρχές συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια ευρεία συμμαχία φορτωτών, προμηθευτών καυσίμων και άλλων εταιρειών για να εργαστούν για πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων που σχετίζονται με το κόστος, τη διαθεσιμότητα, την ασφάλεια και τους περιορισμούς στη γκάμα εναλλακτικών καυσίμων.

Η συνεργασία στοχεύει στη διευκόλυνση της απρόσκοπτης μετακίνησης πλοίων και φορτίου και βελτιστοποίηση της έγκαιρης άφιξης πλοίων από λιμάνι σε λιμάνι.

Ο Allard Castelein, Διευθύνων Σύμβουλος της Αρχής Λιμένος του Ρότερνταμ, πιστεύει ότι η συνεργασία θα επιτρέψει στους μεταφορείς να στραφούν σε καύσιμα μηδενικού άνθρακα και να επιταχύνουν τη μετάβαση σε πιο βιώσιμη ναυτιλία.

Τα λιμάνια θα συνεργαστούν με το Global Center for Maritime Decarbonisation και το Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero-Carbon Shipping ως συνεργάτες δράσης, καθώς και με άλλους εταίρους του κλάδου, όπως bp, CMA CGM, Digital Container Shipping Association, Maersk, MSC, Ocean Network Express, PSA International και Shell.

Συγκεντρώνοντας σημαντικούς παράγοντες του κλάδου, το δίδυμο θέλει να αυξήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο έργο Green and Digital Corridor και να προσελκύσει πράσινη χρηματοδότηση. Στόχος είναι επίσης η έναρξη κοινών πιλότων ανεφοδιασμού και δοκιμών για ψηφιοποίηση και χρήση καυσίμων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα κατά μήκος της διαδρομής.

Η Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της διαφοροποίησης της προσφοράς καυσίμων, ειδικά στο πλαίσιο της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Υπήρξε επίσης πρωτοπόρος στη δημιουργία της υποδομής για τη διευκόλυνση του ανεφοδιασμού LNG. Ως εκ τούτου, η λιμενική αρχή θέλει να είναι ο πρώτος κινητήριος μοχλός όσον αφορά τη δημιουργία υποδομών για άλλους τύπους εναλλακτικών καυσίμων, και η αμμωνία ήταν σε πρώτη προτεραιότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.