ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα απεργία μέχρι 5 Οκτωβρίου στο λιμάνι Felixstowe της Αγγλίας

08:42 - 14 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
Νέα απεργία μέχρι 5 Οκτωβρίου στο λιμάνι Felixstowe της Αγγλίας
Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Felixstowe θα προχωρήσουν σε νέα απεργία μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του βρετανικού συνδικάτου Unite και της εταιρείας CK Hutchison Felixstowe Dock and Railway Company, του ιδιοκτήτη του λιμανιού.

Η Unite ανακοίνωσε ότι την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της Felixstowe Dock and Railway Company τερμάτισε τις συζητήσεις για τις αμοιβές αφού αρνήθηκε να βελτιώσει την προσφορά της και επέβαλε συμφωνία αμοιβής 7% στο εργατικό δυναμικό.

«Η συμφωνία αμοιβών που επιβλήθηκε είναι στην πραγματικότητα μια σημαντική μείωση μισθών με τον τρέχοντα ρυθμό πραγματικού πληθωρισμού (RPI) να βρίσκεται στο 12,3%», επεσήμανε το συνδικάτο.

Σε απάντηση, η Unite, η οποία εκπροσωπεί 1.900 εργαζομένους στο μεγάλο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, ρώτησε τα μέλη της, τα οποία αποφάσισαν να απορρίψουν την επιβαλλόμενη προσφορά αμοιβής κατά 82% σε ποσοστό 78%.

Ως αποτέλεσμα, νέα απεργιακή δράση για οκτώ ημέρες έχει προκηρυχθεί από τις 07:00 την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 06:59 της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου. Η προηγούμενη απεργιακή δράση διήρκεσε από τις 21 έως τις 29 Οκτωβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:43 - 14 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.