ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανησυχίες στη ναυλαγορά δεξαμενοπλοίων για τις... περικοπές του ΟΠΕΚ+

07:57 - 07 Οκτ 2022 | Ναυτιλία
Ανησυχίες στη ναυλαγορά δεξαμενοπλοίων για τις... περικοπές του ΟΠΕΚ+
Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν να προχωρήσουν στις βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν περικοπές 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα ή 2% της παγκόσμιας ζήτησης, από τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών της Jefferies, η τρέχουσα περικοπή έχει αρνητικό αντίκτυπο για τη ναυλαγορά δεξαμενοπλοίων, αν και, με βάση την τρέχουσα παραγωγή, αναμένεται ότι ο πραγματικός αντίκτυπος στην παραγωγή θα είναι πιο κοντά στα 900.000 βαρέλια ανά ημέρα.

Οι αναλυτές της Lorentzen & Co επεσήμαναν ότι οι συνολικές περικοπές παραγωγής θα διαμορφωθούν σε χαμηλότερες γραμμές βάσης για καθέναν από τους 10 παραγωγούς του ΟΠΕΚ που δεσμεύονται από περιορισμούς, καθώς και για τους συνεργαζόμενους παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ. 

Δεδομένου ότι πολλά από τα μέλη του ΟΠΕΚ παράγουν σημαντικά λιγότερες ποσότητες από τις ποσοστώσεις τους και καθώς η Ρωσία είναι ολοένα φτωχότερη, οι πραγματικές περικοπές θα είναι περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, όπως υπολόγισαν αναλυτές της Lorentzen & Co.

Οι νέες ποσοστώσεις του ΟΠΕΚ+ είναι λοιπόν πιθανό να επηρεάσουν το εμπόριο μεγάλων αποστάσεων και αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ναυλαγορά των δεξαμενοπλοίων VLCC θα είναι πιο ευάλωτη σε χαμηλότερο αριθμό φορτίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.