ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CMA CGM: Επενδύει στο ταμείο υποδομής καθαρού υδρογόνου

19:40 - 14 Οκτ 2022 | Ναυτιλία
CMA CGM: Επενδύει στο ταμείο υποδομής καθαρού υδρογόνου
Η γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία CMA CGM εντάχθηκε σε αυτό που λέγεται ότι είναι το πρώτο και μεγαλύτερο fund στον κόσμο που επενδύει αποκλειστικά σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας καθαρού υδρογόνου.

Ο διαχειριστής κεφαλαίων Hy24 Partners, μια κοινοπραξία μεταξύ της εταιρείας επενδύσεων καθαρού υδρογόνου FiveT Hydrogen και της ευρωπαϊκής εταιρείας ιδιωτικών μετοχών Ardian, έκλεισε χορηγήσεις ύψους 2 δισ. ευρώ (1,94 δισ. $) με την CMA CGM ως νέο βασικό επενδυτή.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο, που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με έναν αριθμό ιδρυτικών επενδυτών υψηλού προφίλ, όπως η Air Liquide, η VINCI Concessions, η TotalEnergies, η Plug Power, η Chart Industries και η Baker Hughes, επικεντρώνεται στην κλιμάκωση των τεχνολογιών υδρογόνου. Έχει επίσης προσελκύσει περισσότερους από 50 εξέχοντες επενδυτές από 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Lotte Chemical, Airbus, Snam, AXA, Crédit Agricole Assurances και άλλων.

Στόχος είναι η δέσμευση του κεφαλαίου €2 δισ. μέσα στα επόμενα έξι χρόνια μέσω ενός χαρτοφυλακίου έργων σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, με έμφαση σε έργα όπως η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και χαμηλών εκπομπών άνθρακα και έργα σε σταθμούς ανεφοδιασμού . Επιπλέον, το αμοιβαίο κεφάλαιο έκλεισε με νέους βασικούς χρηματοοικονομικούς επενδυτές, τις Border to Coast Pensions Partnership, Nuveen, ERAFP, Groupama, Société Générale Assurances, BBVA και Norinchukin. 

Το 2020 , η CMA CGM ένωσε τις δυνάμεις της με την Energy Observer για να καταστήσει το υδρογόνο ένα από τα πιθανά καύσιμα. Νωρίτερα φέτος, οι εταίροι, συμπεριλαμβανομένων των LMG Marin, Ayro, Air Liquide και Bureau Veritas, έκαναν ένα νέο βήμα προς τα εμπρός συνεργαζόμενοι σε ένα πρωτότυπο ενδοπεριφερειακό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με καύσιμο υγρό υδρογόνο . 

Η εταιρεία με έδρα τη Μασσαλία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ένα ειδικό ταμείο ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ενέργειες με στόχο τη στήριξη της βιομηχανικής παραγωγής νέων καυσίμων καθώς και λύσεων κινητικότητας χαμηλών εκπομπών σε όλη την επιχειρηματική βάση του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων, χερσαίων και αεροπορικών μεταφορών εμπορευμάτων. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.