ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Λονγκ Μπιτς δοκιμάζει ηλεκτρικό εξοπλισμό μηδενικών εκπομπών άνθρακα

20:15 - 31 Οκτ 2022 | Ναυτιλία
Το Λονγκ Μπιτς δοκιμάζει ηλεκτρικό εξοπλισμό μηδενικών εκπομπών άνθρακα
Το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς δοκίμασε νέους ηλεκτρικούς γερανούς με στόχο την επίτευξη του στόχου ενός στόλου διαχείρισης φορτίου μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2030.

Η επίδειξη στο SSA Marine Pier J είναι μέρος του Έργου Μετάβασης Τερματικού Εξοπλισμού Μηδενικών Εκπομπών, το οποίο χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από επιχορήγηση 9,7 εκατ. δολαρίων της Ενεργειακής Επιτροπής της Καλιφόρνια.

Στο πλαίσιο του έργου, η SSA εντόπισε εκ των υστέρων εννέα από τις υπάρχουσες γερανογέφυρες με πετρελαιοκίνητα ελαστικά για να λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια, ολοκληρώνοντας πρόσφατα την τελευταία. 

Παράλληλα, τέθηκαν σε καθημερινή υπηρεσία 25 οχήματα με μηδενικές ή σχεδόν μηδενικές εκπομπές σε τρεις από τους θαλάσσιους τερματικούς σταθμούς του λιμανιού. Το έργο «Terminal Transition» με μηδενικές εκπομπές αναμένεται να μειώσει ετησίως τα αέρια του θερμοκηπίου κατά περισσότερους από 1.323 τόνους και τα οξείδια του αζώτου που προκαλούν αιθαλομίχλη κατά 27 τόνους.

Το 2017, τα λιμάνια του Λονγκ Μπιτς και του Λος Άντζελες ενέκριναν μια ενημέρωση στο Σχέδιο Δράσης για Καθαρό Αέρα, θέτοντας στόχο τη μετάβαση όλου του τερματικού εξοπλισμού σε μηδενικές εκπομπές έως το 2030. Πρόσφατα, το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς υπέγραψε τον πράσινο ναυτιλιακό διάδρομο Σαγκάης-Λος Άντζελες, μια συνεργασία μεταξύ λιμανιών, ναυτιλιακών εταιρειών και ιδιοκτητών φορτίου που συνήλθαν για να δημιουργήσουν μια εμπορική οδό μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Λονγκ Μπιτς υποστήριξε τους στόχους του λιμανιού και λίγες μέρες αργότερα ενέκρινε το ψήφισμα του Ship It Zero 6-0 που ζητούσε ναυτιλία με μηδενικές εκπομπές στον ωκεανό.

Αυτός ο πράσινος ναυτιλιακός διάδρομος που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο, θα είναι μεταξύ των πιο πολυσύχναστων λιμανιών της Κίνας και των ΗΠΑ. Επιπλέον, είναι μια από τις πρώτες πράσινες θαλάσσιες διαδρομές που ανακοινώθηκαν μετά την υπογραφή της δήλωσης Clydebank στο COP 26.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.