ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η JAXPORT λαμβάνει $23,5 εκατ. για έργα βιωσιμότητας λιμένων

23:10 - 01 Νοε 2022 | Ναυτιλία
Η JAXPORT λαμβάνει $23,5 εκατ. για έργα βιωσιμότητας λιμένων
Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (DOT) Maritime Administration (MARAD) χορήγησε 23,5 εκατ. δολάρια για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Λιμενικής Υποδομής (PIDP) στο έργο EXPRESS της JAXPORT.

Το έργο JAXPORT EXPRESS είναι μια εταιρική σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αξίας 47 εκατ. δολαρίων, μεταξύ της JAXPORT και δύο από τους ενοικιαστές λιμένων της, της SSA Jacksonville και της Crowley. Η επιχορήγηση αναμένεται να υποστηρίξει πρωτοβουλίες βιωσιμότητας στους θαλάσσιους τερματικούς σταθμούς Blount Island και Talleyrand.

Η EXPRESS αποτελεί μία από τις πρώτες επενδύσεις μεγάλης κλίμακας σε τεχνολογίες μηδενικών και σχεδόν μηδενικών εκπομπών για εξοπλισμό διακίνησης φορτίου στη Φλόριντα. Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τα αέρια θερμοκηπίου, να επεκτείνει την ενεργειακά αποδοτική τερματική υποδομή, να αυξήσει τη διακίνηση φορτίου της JAXPORT και να αναπτύξει ένα σχέδιο μετάβασης σε λιμενικές υποδομές και ναυτιλιακές δραστηριότητες χαμηλότερων εκπομπών.

Συγκεκριμένα, 31,2 εκατ. δολάρια θα δαπανηθούν για την αγορά νέου φιλικού προς το περιβάλλον εξοπλισμού διακίνησης φορτίου για το Jacksonville Container Terminal (JCT) της SSA στο BlountIsland.

Επιπλέον, 14,6 εκατ. δολάρια θα δαπανηθούν στον τερματικό σταθμό JAXPORT Talleyrand του Crowley για να προστεθούν σχεδόν δύο δωδεκάδες μηχανές μηδενικών εκπομπών για τη διαχείριση φορτίου, συμπεριλαμβανομένων ειδικών τρακτέρ και περονοφόρων ανυψωτικών, καθώς και σχετικών σταθμών φόρτισης για τις υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας του Crowley.

Ο βουλευτής John Rutherford σχολίασε: "Αυτό το έργο όχι μόνο θα μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον ποταμό St. Johns, αλλά θα δημιουργήσει επίσης θέσεις εργασίας, θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και θα αναπτύξει την οικονομία σε ολόκληρη τη βορειοανατολική Φλόριντα."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.