ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Amazon στρέφεται στις θαλάσσιες μεταφορές ως πιο οικολογική λύση

10:38 - 08 Δεκ 2022 | Ναυτιλία
Η Amazon στρέφεται στις θαλάσσιες μεταφορές ως πιο οικολογική λύση
H Amazon προτιμά τα σύντομα θαλάσσια ταξίδια για τη μεταφορά αποθεμάτων αλλά και πακέτων πελατών σε όλη την Ευρώπη, ως μέρος της προσπάθειάς της να παρέχει έναν πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο μεταφοράς εμπορευμάτων, που παράλληλα εκπέμπει και λιγότερους ρύπους.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου εκτελεί πολλαπλές θαλάσσιες διαδρομές για τη μεταφορά αγαθών μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία «Roro Grimaldi» και πιο πρόσφατα συνέδεσε τις αποθήκες της στη Γερμανία και την Πολωνία με τα σουηδικά λιμάνια Helsingborg, Nynasham και Trelleborg μέσω της σουηδικής ναυτιλιακής εταιρείας «Stena Line».

«Αναζητούμε πάντα καινοτόμους τρόπους μεταφοράς πακέτων για τους πελάτες μέσω μεθόδων που εκπέμπουν λιγότερο άνθρακα», δήλωσε η country manager της Amazon Sweden, Gulfem Toygar.

Μόλις το φορτηγό φτάσει σε ένα σουηδικό λιμάνι, πηγαίνει σε έναν από τους συνεργαζόμενους κόμβους της Amazon στη Σουηδία, όπως γίνεται αντίστοιχα και με την υπηρεσία παράδοσης ποδηλάτων Airmee, πριν από την τελική παράδοση στον πελάτη.

Σχεδόν οι μισές μεταφορές αποθεμάτων της Amazon μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας μεταφέρονται πλέον δια θαλάσσης και όχι με τη χρήση παραδοσιακών φορτηγών.

Ακόμα η εταιρεία υποστηρίζει ότι γλιτώνει περίπου το ένα τέταρτο των εκπομπών άνθρακα για τα ταξίδια παράδοσης της επόμενης ημέρας κατά μέσο όρο στη Σουηδία

«Η Amazon θα μεταφέρει χιλιάδες φορτηγά μεταξύ των αποθηκών της δια θαλάσσης στην Ευρώπη, εξοικονομώντας χιλιάδες τόνους εκπομπών άνθρακα», δήλωσε ο Helder Velho, αντιπρόεδρος για τις επίγειες μεταφορές της Ε.Ε, προσθέτοντας:

«Οι θαλάσσιες διαδρομές είναι πιο αποτελεσματικές, εκπέμπουν λιγότερο άνθρακα και , σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ταχύτερος τρόπος μεταφοράς εμπορευμάτων σε σύγκριση με άλλες εναλλακτικές».

Η Amazon χρησιμοποιεί θαλάσσιες διαδρομές για τη μεταφορά αποθεμάτων μεταξύ των αποθηκών της στην Ευρώπη από το 2019, ξεκινώντας με δύο δρομολόγια για την εξυπηρέτηση πελατών στη Σαρδηνία και τη Σικελία.

Μόνο φέτος η εταιρεία πρόσθεσε πάνω από 60 διαδρομές μικρών αποστάσεων και πλωτών οδών και σήμερα εκμεταλλεύεται περισσότερες από 170 θαλάσσιες διαδρομές σε όλη την Ευρώπη ως μέρος του στόχου της για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και την επίτευξη του στόχου για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2040.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.