ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδυτική της Σαουδικής Αραβίας αγοράζει μερίδιο της DP World

12:33 - 05 Ιαν 2023 | Ναυτιλία
Επενδυτική της Σαουδικής Αραβίας αγοράζει μερίδιο της DP World
Eπενδύσεις σε λιμάνια του Ντουμπάι προωθεί η Σαουδική Αραβία.

Η Hassana Investment Company με έδρα τη Σαουδική Αραβία, ο διαχειριστής επενδύσεων του Γενικού Οργανισμού Κοινωνικών Ασφαλίσεων (GOSI), αποφάσισε να επενδύσει περίπου 2,4 δις. δολάρια σε τρία από τα εμβληματικά περιουσιακά στοιχεία της DP World στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Η Hassana θα επενδύσει σε μια νέα κοινοπραξία με την DP World μέσω της οποίας θα διατηρεί ποσοστό περίπου 10,2% στο Jebel Ali Port, στο Jebel Ali Free Zone και στο National Industries Park.

Ο Sultan Ahmed Bin Sulayem, πρόεδρος του ομίλου και διευθύνων σύμβουλος της DP World, σχολίασε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη νέα συνεργασία με τη Hassana με έδρα τη Σαουδική Αραβία, η οποία διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνταξιοδοτικά ταμεία. Η Hassana μοιράζεται το μακροπρόθεσμο όραμά μας για τα περιουσιακά στοιχεία των ΗΑΕ, τα οποία έχουν μακρά και διαρκή ιστορία ανάπτυξης και ανθεκτικότητας. Πιστεύουμε ότι αυτή η νέα συνεργασία θα βοηθήσει στην ενίσχυση των περιουσιακών μας στοιχείων και θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης της ευρύτερης αγοράς."

Μετά από αυτήν την επένδυση, η οποία έκλεισε στις 19 Δεκεμβρίου 2022, τα τρία περιουσιακά στοιχεία, το Jebel Ali Port, η Free Zone και το National Industries Park, θα παραμείνουν πλήρως ενοποιημένες επιχειρήσεις εντός του DP World Group και των καθημερινών λειτουργιών, πελατών, παρόχων υπηρεσιών και οι εργαζόμενοι δεν θα επηρεαστούν, σύμφωνα με την DP World.

Ο Sultan Ahmed Bin Sulayem επεσήμανε: «Η συναλλαγή ενισχύει περαιτέρω τον ισολογισμό μας, ο οποίος, σε συνδυασμό με τη συνεχή ανθεκτικότητα της επιχείρησής μας, την ποικιλομορφία στο χαρτοφυλάκιό μας και την εστίαση στις λύσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, θα υποστηρίξει τον στόχο μας για την επίτευξη ισχυρής αξιολόγησης επενδυτικού βαθμού για τον όμιλο DP World."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.