ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MPCC- Ineratec: Μεγάλο deal για νέο εναλλακτικό καύσιμο στη ναυτιλία Κύριο

19:34 - 28 Ιαν 2023 | Ναυτιλία
MPCC- Ineratec: Μεγάλο deal για νέο εναλλακτικό καύσιμο στη ναυτιλία
Η ναυτιλιακή εταιρεία MPC Container Ships και η γερμανική INERATEC, υπέγραψαν συμφωνία για την παρασκευή και παροχή ενός συνθετικού πετρελαίου ντίζελ με την ονομασία ΜDO, που φτιάχνεται από βιογενή άνθρακα και ανανεώσιμο υδρογόνο, με το εγχείρημα να «μπαίνει μπροστά» από το 2024, προκειμένου να αντικαταστήσει τα συμβατικά ορυκτά καύσιμα που χρησιμοποιούνται έως σήμερα στα πλοία.

«Παρά το γεγονός ότι θα υπάρχει πληθώρα εναλλακτικών καυσίμων στο μέλλον, το συνθετικό MDO που παράγεται από την INERATEC έχει ιδιαίτερη αξία στο σήμερα, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης στα ήδη υπάρχοντα πλοία αλλά και ως πιλοτικό καύσιμο για τα νεότευκτα πλοία που θα κινούνται με μεθανόλη», υποστήριξε ο Constantin Baack, CEO της MPC Container Ships.

«Ως βασικό δομικό στοιχείο της απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα στον κλάδο μας, αναμένουμε ότι τα «πράσινα καύσιμα» ενδέχεται να συμπεριληφθούν ως μέρος της μίσθωσης πλοίων, οπότε θα είναι ζωτικής σημασίας για την MPCC να έχει ισχυρή σχέση με τους παρόχους καυσίμων», συμπλήρωσε.

Έχοντας ήδη εκπονήσει έργα που στοχεύουν στην παραγωγή βιώσιμων καυσίμων αυτοκινήτων και βιώσιμων χημικών ουσιών, η συνεργασία με την MPCC σηματοδοτεί την είσοδο της INERATEC στον ναυτιλιακό τομέα.

Η INERATEC έχει ήδη ξεκινήσει τη φάση κατασκευής στο εργοστάσιό της στη Φρανκφούρτη, όπου θα παραχθεί το μεγαλύτερο μέρος του βιώσιμου καυσίμου.

Μετά τη φάση της ανάθεσης θα παραδώσει έως και 3,5 εκατομμύρια λίτρα βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων, ντίζελ πλοίων και συνθετικών χημικών ουσιών. Από εκεί, η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει κι άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρονικών καυσίμων σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:20 - 28 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.