ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ναυπηγείο Samsung Heavy εντάσσει ένα chatbot στις εργασίες του

10:09 - 28 Μαρ 2023 | Ναυτιλία
Το ναυπηγείο Samsung Heavy εντάσσει ένα chatbot στις εργασίες του
Μετά τους κλάδους που σχετίζονται με τα οικονομικά, την εξυπηρέτηση πελατών, αλλά και το δημόσιο, τα chatbots τώρα εισάγονται και στα ναυπηγεία, με το Samsung Heavy Industries να κάνει την αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο ανέπτυξε το SBOT, ένα chatbot που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και το εφάρμοσε στον τομέα του σχεδιασμού πλοίων.

Το SBOT παρέχει απαντήσεις βρίσκοντας διδάγματα, διάφορους κανονισμούς και πληροφορίες συμβάσεων, που συγκεντρώνονται σε εσωτερικά συστήματα. Aκόμα, το SBOT περιλαμβάνει μια λειτουργία αυτοματισμού που μπορεί εύκολα να χειριστεί επαναλαμβανόμενες εργασίες με μια απλή εντολή.

Για παράδειγμα, το άτομο που είναι υπεύθυνο για το σχεδιασμό, μπορεί να μειώσει τον χρόνο παράδοσης και να βελτιώσει την ποιότητα του σχεδίου αναθέτοντας του απλές επαναλαμβανόμενες εργασίες, όπως η αναζήτηση σχεδίων, η ή διαχείριση του χρονοδιαγράμματος.

Στο μέλλον, η SHI σχεδιάζει να αναβαθμίσει το SBOT για εργασία στην παραγωγή, υποστήριξη διαχείρισης και στις αγορές. Οι δυνατότητές του θα βελτιωθούν με μια προγραμματισμένη διεπαφή στο ChatGPT.

Να σημειωθεί τέλος ότι η SHI σχεδιάζει να επιτύχει 10% μείωση στα λειτουργικά κόστη της το 2023 και να επεκτείνει την έξυπνη τεχνολογία της σε ναυτιλιακές εταιρείες, προμηθευτές και πελάτες για να δημιουργήσει μια «έξυπνη» αλυσίδα εφοδιασμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.