ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να ολοκληρωθεί η εθελούσια έξοδος ζητά η ΟΜΕ-ΟΤΕ

14:36 - 13 Ιαν 2010 | Οικονομία
Να ολοκληρωθεί η εθελούσια έξοδος των 600 υπαλλήλων του ΟΤΕ που από τον Ιούνιο βρίσκονται ‘στον αέρα’, ζητά η ΟΜΕ-ΟΤΕ από την κυβέρνηση, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ ‘’ζητά άμεσα από την Κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος 3762/09 και να αποδεσμεύσει από την ιδιότυπη ομηρία τους 600 εργαζόμενους που από τον Ιούνιο βρίσκονται χωρίς σύνταξη’’.

‘’Αν κατά την άποψη της Κυβέρνησης υπάρχουν ζητήματα κόστους – επιβάρυνσης των Ασφαλιστικών Ταμείων ή μη σωστής αναλογιστικής μελέτης , αυτά να τα λύσει όπως θεωρεί καλύτερα με αποφάσεις που μπορεί νομίμως να πάρει,’’ τονίζει.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της  Επιτροπής των Ειδικών ότι ο ΟΤΕ χρωστά στο ΙΚΑ πάνω από 100 εκατ. ευρώ για την εθελουσία έξοδο του 2005. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ.Λοβέρδος θα στείλει επιστολή στον διοικητή του ΟΤΕ Π.Βουρλούμη όπου θα παραθέτει τις αξιώσεις του υπουργείου και θα τον καλεί σε επαναδιαπραγμάτευση.

Σημειώνεται πως αν ο κ.Βουρλούμης δεν δεχθεί την επαναδιαπραγμάτευση ο υπουργός δεν προτίθεται να υπογράψει την κοινή υπουργική απόφαση με την οποία αποχωρούν οι 601 εργαζόμενοι που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του 2005.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.