ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Νέο σκάνδαλο με μελαμίνη στο γάλα

15:11 - 25 Ιαν 2010 | Οικονομία
Και νέο σκάνδαλο με μελαμίνη στο γάλα ξέσπασε στην Κίνα. Οι αρχές στη νοτιοδυτική Κίνα απέσυραν τρεις παρτίδες γαλακτομικών προϊόντων, επιμολυσμένα με μελαμίνη, πυροδοτώντας ανησυχία διεθνώς για την ασφάλεια των κινεζικών προϊόντων.

Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα China Daily, η υγειονομική υπηρεσία στην επαρχία Γκουιζού διέταξε τη διακοπή των πωλήσεων γαλακτοκομικών προϊόντων που παρασκευάζουν τρεις κινεζικές εταιρείες.

Στα προϊόντα εντοπίστηκε μελαμίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει πέτρα στα νεφρά και χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών, λιπάσματος, ακόμη και τσιμέντου.

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα αζώτου, γεγονός που επιτρέπει τα επίπεδα πρωτεΐνης να εμφανίζονται υψηλότερα, όταν η τοξική αυτή ουσία προστίθεται στο γάλα ή σε ζωοτροφές.


Υπενθυμίζεται πως το 2008, περίπου 300.000 παιδιά αρρώστησαν και έξι κατέληξαν μετά από την κατανάλωση του συγκεκριμένου τύπου γάλακτος, το οποίο είχε αναμιχθεί με μελαμίνη και διατίθετο από την εταιρεία Sanlu Group, που στη συνέχεια κήρυξε πτώχευση. Τον περασμένο Νοέμβριο, η Κίνα προχώρησε στην εκτέλεση δύο ανθρώπων που κρίθηκαν ένοχοι για το ρόλο τους στο διατροφικό σκάνδαλο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.